Αλ. Μεϊκόπουλος: Χωρίς σοβαρότητα και με διάθεση πειραματισμού το άνοιγμα των σχολείων στη Μαγνησία

ameik banner4 1
stergiou
fotou
728x110 3

Την υγειονομική επισφάλεια και τις απαράδεκτες ελλείψεις κατά την προετοιμασία των σχολείων της Μαγνησίας πριν ανοίξουν φέρνει, με Ερώτηση του στη Βουλή, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προς τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας & Θρησκευμάτων.

728X100 3

Σύμφωνα με το Βουλευτή, η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών από την έξαρση της πανδημίας επιβάλλει αυξημένα μέτρα υγειονομικής προετοιμασίας πριν το άνοιγμα των σχολείων και απαιτεί υψηλά στάνταρ υγιεινής και καθαριότητας κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. 

«Ωστόσο, για τα σχολεία των δήμων της Μαγνησίας, προβλέπεται η πρόσληψη συνολικά μόλις 263 καθαριστριών για 2.500 σχολικές αίθουσες», τόνισε ο Βουλευτής, καταδεικνύοντας την απουσία σοβαρού σχεδιασμού εκ μέρους της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια και πολιτική υπευθυνότητα, σημείωσε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, οι οποίες  περιλαμβάνουν την εκταμίευση έκτακτου κονδυλίου από τον κρατικό προϋπολογισμό για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας για τα σχολεία, αλλά και την προμήθεια του απαραίτητου υγειονομικού υλικού τόσο για τη διατήρηση της βέλτιστης δυνατής υγιεινής, όσο και για την προστασία των εργαζομένων.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πρέπει να έχειεξασφαλιστεί η πρόσληψη περισσότερων καθαριστριών για τα σχολεία της Μαγνησίας, αλλά και η προμήθεια του απαραίτητου υγειονομικού υλικού που θα διασφαλίζει τη βέλτιστη δυνατή διατήρηση της υγιεινής τόσο κατά το άνοιγμα των σχολείων, όσο και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

error: Content is protected !!