Αλ. Μεϊκόπουλος: Και στην καταστροφή των Μυκηνών η κυβέρνηση κάνει κυριολεκτικά το μαύρο, άσπρο

Στιγμιότυπο 2020 09 01 4.48.48 μμ
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Σε δήλωσή του αναφορικά με την πυρκαγιά στις Μυκήνες, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος αναφέρει:

KEN

Την ώρα που τα διεθνή μέσα παρεμβαίνουν με έκτακτα δελτία ειδήσεων μεταφέροντας την είδηση για τη «μεγάλη πυρκαγιά στον τάφο του Αγαμέμνονα στην Ελλάδα» και για «πυρκαγιά που μαίνεται στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών στην Ελλάδα», η αρμόδια Υπουργός Πολιτισμού της ΝΔ σπεύδει να ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες ότι πρόκειται για «λίγα καμμένα χόρτα» ανάξια ανησυχίας. 

Οι εικόνες από την πρωτοφανή καταστροφή στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών που κάνουν το γύρο του κόσμου, αποτελούν αυταπόδεικτη διάψευση των όσων με θράσος ισχυρίζεται η κυβέρνηση και περίτρανη απόδειξη της προσπάθειάς της να κάνει κυριολεκτικά το μαύρο άσπρο, να υποβαθμίσει το γεγονός και φυσικά να αποσιωπήσει τις  όποιες ευθύνες. 

Η επίφαση του “επιτελικού” κράτος  του κ. Μητσοτάκη καταρρέει για ακόμη μία φορά, τη στιγμή που η Υπουργός Πολιτισμού αναφέρεται στην μεγαλύτερη καταστροφή που είδε ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών στη σύγχρονη ιστορία ως “λίγο μαύρο χώμα”. 

Και φυσικά καμία συγγνώμη…

Ούτε λόγος για αναζήτηση ευθυνών…

Ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας ιστορίας και παραδόθηκε ανυπεράσπιστος στις φλόγες. 

Οι ευθύνες είναι δεδομένες και η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει να τις αναζητήσει.

error: Content is protected !!