Νέες ειδικότητες στο Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά

Στιγμιότυπο 2020 09 01 7.39.23 μμ
stergiou
fotou
728x110 3

Η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων εγγραφών στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) της χώρας για το έτος κατάρτισης 2020-2021, από την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 09:00 μέχρι και την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 23:59.

728X100 3

Για το ακαδημαϊκό έτος κατάρτισης 2020-2021 εγκρίθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, να λειτουργήσουν οι παρακάτω ειδικότητες στο Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου:

-ΦΥΛΑΚΑΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

-ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ (ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ-ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΟΦΩΝ–ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΓΝΩΣΙΑ)

-ΒΟΗΘΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

-ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

-ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

-ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ

Καλούνται οι  απόφοιτου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να υποβάλουν αίτηση εγγραφής, στα Δημόσιο Ι.Ε.Κ.  Βόλου στον σύνδεσμο:  https://diek.it.minedu.gov.gr.

Πτυχιούχοι ΕΠΑ.Λ, Τ.Ε.Ε. Β’ ΚΥΚΛΟΥ, Ε.Π.Λ., μπορούν να καταταγούν κατά περίπτωση στο Γ’ εξάμηνο φοίτησης σε συναφείς ειδικότητες. Η διαδικασία κατάταξης δεν γίνεται ηλεκτρονικά αλλά με απευθείας  κατάθεση αίτησης των ενδιαφερομένων στα Ι.Ε.Κ. ενδιαφέροντός τους, τα οποία έχουν Γ’ εξάμηνο στις συναφείς ειδικότητες.

-ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

-ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ (ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ-ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΟΦΩΝ–ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΓΝΩΣΙΑ)

-ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΟΛΥΜΕΣΑ/WEB DESIGNER-DEVELOPER/VIDEOGAMES)

-ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ- ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)

-ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Τα Δημόσια Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ. προσφέρουν ποιοτική δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση, παρέχουν τη δυνατότητα στους καταρτιζόμενους να ενισχύσουν τα επαγγελματικά τους προσόντα, την επαγγελματική τους δυναμική, τις προοπτικές απορρόφησης στην αγορά εργασίας, καθώς και την τοποθέτησή τους σε σύγχρονες και ποιοτικές θέσεις απασχόλησης.

Επισημαίνεται ότι η φοίτηση στα Δημόσια ΙΕΚ προσφέρεται δωρεάν.

Προϋποθέσεις εγγραφής – Διάρκεια φοίτησης

Δυνατότητα εγγραφής έχουν οι απόφοιτοι όλων των τύπων Λυκείου.

Η διάρκεια φοίτησης στην ειδικότητα είναι 2 έτη (4 εξάμηνα) και 1 εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης, το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί παράλληλα με την φοίτηση των δύο (2) τελευταίων εξαμήνων. Τα Δημόσια ΙΕΚ παρέχουν μετά από εξετάσεις πιστοποίησης στον ΕΟΠΠΕΠ και σύμφωνα με το εθνικό πλαίσιο προσόντων, Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου 5.

(Περισσότερες πληροφορίες στο Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου στην δ/νση http://1iek-volou.mag.sch.gr στο τηλέφωνο 24210-83885, ώρες 13.00-17.00)

error: Content is protected !!