ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κρούσμα κορωνοϊού σε Σομαλό πρόσφυγα

2921349


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020, 11:45

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές Αρχές της Μυτιλήνης καθώς, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, σήμερα καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοιού στη δομή προσφύγων και μεταναστών της Μόριας. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 40χρονο Σομαλό o oποίος είχε αναγνωριστεί ως πρόσφυγας.

Ο 40χρονος φέρεται πως ζούσε στην δομή, την οποία εγκατέλειψε για να μεταβεί στην Αθήνα τον Αύγουστο. Μην καταφέρνοντας να βρει δουλειά στην πρωτεύουσα επέστρεψε στην Μόρια για να εξασφαλίσει στέγη και τροφή.

Ήδη στο νησί μεταβαίνει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να γίνουν οι επιβεβλημένες διαδικασίες ιχνηλάτησης ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην είσοδο και έξοδο από την δομή θα γίνεται θερμομέτρηση.

Παράλληλα, ερευνάται για να φανεί αν έφερε τη νόσο από την Αθήνα στον καταυλισμό ή νόσησε στον καταυλισμό της Μόριας. Εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο επιβολής καραντίνας στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης.

O 40χρονος διαγνώσθηκε θετικός στον ιό το βράδυ της Τρίτης. Όπως έγινε γνωστό, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενώ εισήχθη για νοσηλεία λόγω επιπλοκών που προκλήθηκαν από υποκείμενα νοσήματα.

Σημειώνεται ότι σε ανάλογη περίπτωση στον καταυλισμό του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ στη Χίο ο καταυλισμός τέθηκε σε υγειονομικό αποκλεισμό.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020, 11:47

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!