Γ. Κίτσιος στο TheNewspaper.gr: Αν δε ρισκάρεις, δεν πετυχαίνεις

20200901 094240
milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1

Σε μια ιδιαίτερη και δύσκολη περίοδο – όπως αυτή έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες από τον κορονοϊό – και με την οικονομία να χρειάζεται να διανύσει πολλά χιλιόμετρα ανηφόρας έως ότου επανέλθει στην κανονικότητα καθώς το πλήγμα τόσο από το lockdown όσο και από τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της μετάδοσης της πανδημίας είναι τεράστιο, υπάρχουν ακόμα κάποιες επιχειρήσεις που όχι μόνο δεν έμειναν στάσιμες αλλά πήραν μεγάλα επιχειρηματικά ρίσκα. Ρίσκα που από ότι φαίνεται αποδίδουν. 

Ο λόγος για τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» που λίγες ημέρες τώρα έχει λανσάρει στην αγορά ένα νέο τσίπουρο, το «Τσίπουρο 18». Την στιγμή που πολλά από τα βασικά σημεία πώλησης των αποσταγμάτων και των κρασιών ήταν επί δύο μήνες σε lockdown και ο κλάδος της εστίασης και του τουρισμού στην Ελλάδα έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα ο Συνεταιρισμός ρισκάρει και φέρνει στην αγορά τα πάνω κάτω με το νέο του προϊόν. 

Ο επί 31 χρόνια πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γιάννης Κίτσιος μιλάει στο ΤheΝewspaper.gr για την απόφαση του Συνεταιρισμού να βγάλει στην αγορά μια νέα ετικέτα και μας αναλύει τις ιδιαιτερότητες του νέου τσίπουρου. 

Τσίπουρο 18 λοιπόν κ. Κίτσιο. Ένα τσίπουρο που ήρθε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Lockdown αρχικά, μέτρα τώρα για τον περιορισμό της πανδημίας. Νομίζω πως αντιλαμβάνεστε ότι ο Συνεταιρισμός πήρε ένα πολύ μεγάλο ρίσκο. 

Προφανώς και πήραμε ρίσκο. Αλλά αν δεν ρισκάρεις δεν θα πετύχεις και δεν θα γίνεις καλύτερος και «μεγαλύτερος». Και εγώ αυτό είναι που θέλω για τον Συνεταιρισμό. Αυτό που σκεφτήκαμε λοιπόν είναι το εξής. Υπάρχει το «Θεσσαλικό» που το γνωρίζει όλος ο κόσμος και το αγαπά και μιλάμε για ένα εξαιρετικό προϊόν το οποίο έχει λάβει και βραβείο για την ποιότητα του. Αλλά δεν μπορούμε να επαναπαυόμαστε στις δάφνες μας, αν μπορώ να το πω έτσι. Πρέπει να εξελισσόμαστε. Εμείς εδώ στον Συνεταιρισμό κοιτάμε πάντα μπροστά. Κοιτάμε πάντα το καλύτερο, το καινούργιο και το διαφορετικό. Ποτέ δεν θα πούμε «εντάξει καλά είμαστε εδώ, φτάνει». Φροντίζουμε να είναι σταθερή η ποιότητα μας και να ανεβάζουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα τον πήχη. Νιώσαμε λοιπόν πως είχε έρθει η στιγμή να λανσάρουμε ένα καινούργιο προϊόν στην αγορά. Να ανανεωθούμε και εμείς και ο κόσμος όμως. Και νομίζω πως στο τέλος θα το κερδίσουμε το στοίχημα. 

Γιατί «18»; Πως προέκυψε η ονομασία; 

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα επετειακό προϊόν. Το όνομα προέκυψε από την χρονιά ίδρυσης του Συνεταιρισμού που είναι το 1918 και από το γεγονός ότι έχουμε κλείσει αισίως 102 χρόνια λειτουργίας. Αφού λοιπόν κάναμε τα γενέθλια του Συνεταιρισμού πριν δύο χρόνια αποφασίσαμε ότι θα πρέπει να κάνουμε και ένα ιδιαίτερο «δώρο» στον κόσμο που μας τιμά τόσα χρόνια με την αγάπη του στα προϊόντα μας. Και έτσι «γεννήθηκε» το «τσίπουρο 18». Και θα με θυμηθείτε ότι μόλις το δοκιμάσετε θα νιώσετε ξανά… 18 χρονών!

20200901 095205 1

Ποια η διαφορά του από το «Θεσσαλικό» και από τα υπόλοιπα αποστάγματα; 

Το «18» έχει μέσα μοσχάτα σταφύλια από την περιοχή μας, από τη Νέα Αγχίαλο, οπότε μιλάμε για ένα αρωματικό και ιδιαίτερο απόσταγμα. Πρόκειται για ένα πολύ γευστικό τσίπουρο που θα συνοδέψει υπέροχα τους ψαρομεζέδες ενώ το τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο θα μπορούσε να προσφερθεί και ως άλλη γκράπα μετά από ένα καλό γεύμα ή γιατί όχι να χρησιμοποιηθεί και σε κοκτέιλ. 

Επίσης πρέπει εδώ να επισημάνω πως το αποσταγματοποιίο μας είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα και οι άμβυκες μας είναι πολλαπλών αποστάξεων που σημαίνει ότι τα προϊόντα μας έχουν άριστη ποιότητα.  

Μιλάμε για ένα μονοποικιλιακό τσίπουρο; 

Όχι, όχι. Έχει και άλλες ποικιλίες σταφυλιών αλλά υπερτερεί το μοσχάτο και είναι αυτό που δίνει αυτή την διαφορετική γεύση και το ιδιαίτερο άρωμα. 

Πως το έχει υποδεχτεί ο κόσμος;

Ο κόσμος το ζητάει και το δοκιμάζει. Και η αγάπη που έχει πάρει από την πρώτη στιγμή το νέο μας τσίπουρο είναι μεγάλη. Το στοίχημα όμως δεν είναι αυτό, γιατί γνωρίζετε πολύ καλά και εσείς, ότι ένα νέο προϊόν όλοι μπορεί να το δοκιμάσουν. Το στοίχημα είναι να καθιερωθεί, να το δοκιμάσει κάποιος και να το ξαναζητήσει. Και φαίνεται ότι αυτό το στοίχημα με σταθερά και προσεκτικά βήματα έχουμε ξεκινήσει να το κερδίζουμε. 

20200901 095857

Και από ότι μαθαίνουμε «έρχεται» και το παλαιωμένο; 

Ναι σε λίγο καιρό οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ακόμα απόσταγμα… νέκταρ θα το έλεγα. Πρόκειται για το παλαιωμένο «Τσίπουρο 18» ένα χρυσαφένιο τσίπουρο, παλαιωμένο σε δρύινα βαρέλια. Εδώ η γεύση αποκτά εκτόπισμα, είναι ιδιαίτερη και δυνατή και πλέον απολαμβάνοντας το θα έχετε σκαρφαλώσει στην… premium κατηγορία. 

Τι έκανε «Η Δήμητρα» το διάστημα του lockdown; Από ότι φαίνεται όχι μόνο κατάφερε να σταθεί αλλά συνέχισε να… μεγαλώνει. 

Κοιτάξτε με lockdown ή χωρίς, με κορονοϊό ή χωρίς, ούτως ή άλλως οι συνεταιρισμοί λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού από τους ιδιώτες και τα λαθραία πέρασαν – και συνεχίζουν να περνούν – δύσκολα χρόνια. Και με τον κορονοϊό και το lockdown η κατάσταση δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο. Και αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί συνεταιρισμοί ανά την Ελλάδα δεν κατάφεραν όλα αυτά τα χρόνια ή και τώρα με τον κορονοϊό να κρατηθούν ζωντανοί. Εμείς και όλα αυτά τα χρόνια αλλά και μέσα στην καραντίνα και τώρα που ακόμα δεν έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα καταφέραμε να κρατήσουμε αμείωτη την παραγωγή μας, να διατηρήσουμε αναλλοίωτη την ποιότητα μας και γι’ αυτό ο κόσμος συνέχισε να μας στηρίζει. Σίγουρα ζούμε μια δύσκολη κατάσταση αλλά σταθήκαμε. Δουλειά θέλει. Δουλειά και αγάπη για την δουλειά σου. Η «Δήμητρα» έχει καταφέρει να γίνει η «Δημητρούλα» όλων και αυτό είναι μεγάλη επιτυχία. Και φυσικά υπάρχουν και πολλοί ακόμα κωδικοί εξαιρετικών προϊόντων όπως είναι το «Ανέμελο», το «Καινούργιο» και το «Φιλύρα» που είναι εξαιρετικά κρασιά και πάντα το «Θεσσαλικό» τσίπουρο. 

31 χρόνια πρόεδρος φαντάζομαι έχετε ζήσει πολλά στον Συνεταιρισμό. 

Εύκολες στιγμές δεν θυμάμαι να υπήρξαν. Αλλά από την στιγμή που ανέλαβα τον Συνεταιρισμό και ο κόσμος με τίμησε και συνεχίζει να με τιμάει θα ήταν λάθος μου να τον εγκαταλείψω και να φύγω, οπότε έδωσα όλη την ζωή μου στον Συνεταιρισμό. Τον αγάπησα και τον αγαπώ περισσότερο και από την δική μου περιουσία και θέλω, για όσο μπορώ και θέλει και ο κόσμος, να συνεχίσω να τον υπηρετώ και να τον ανεβάσω όσο πιο ψηλά μπορώ. 

Πως είναι η παραγωγή φέτος;

Η παραγωγή είναι πολύ καλή τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά. Είχαμε μερικές ζημιές σε ένα μικρό κομμάτι από το χαλάζι πριν μερικές εβδομάδες αλλά όχι σε μεγάλο ποσοστό ευτυχώς.  

20200901 094246
error: Content is protected !!