Τα ελληνικά μουσεία λανσάρουν νέα μόδα στις μάσκες

maskas
stergiou
fotou
728x110 3

Ένα από τα απαραίτητα αξεσουάρ που έχει μπει στη ζωή μας τους τελευταίους μήνες, λόγω κορωνοϊού, είναι οι μάσκες. Η επιτακτική ανάγκη για προστασία, την δική μας αλλά και των συνανθρώπων μας, από την πανδημία καθιστά την χρήση μάσκας απαραίτητη σε όλες σχεδόν τις δραστηριότητες της καθημερινότητάς μας. Παρόλα αυτά υπάρχουν τρόποι ώστε η πολύτιμη για την υγεία μας μάσκα να μην παραπέμπει σε κοινή νοσοκομειακή εικόνα. Μπορεί δηλαδή και στην εποχή του κορωνοϊού να δημιουργήσουμε το δικό μας ιδιαίτερο στυλ επιλέγοντας μάσκες που μάς εμπνέουν και μάς φτιάχνουν τη διάθεση.

728X100 3 1
Μάσκα με εκτύπωση από κυκλαδικά ειδώλια 

Βασισμένη στην παραπάνω διαπίστωση είναι η πρωτοβουλία του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ) να δημιουργήσει και να διαθέσει προς πώλησημια ιδιαίτερη σειρά υφασμάτινων μασκών οι με εκτυπώσεις σχεδίων και θεμάτων από την πλούσια ελληνική πολιτιστική κληρονομιά. Οι επιλογές είναι πολλές και ενδιαφέρουσες και περιλαμβάνουν σχέδια εμπνευσμένα από ζωόμορφα ειδώλια-αναθήματα, από τον περίφημο Δίσκο της Φαιστού, από κυκλαδικά μαρμάρινα ειδώλια αλλά και από Μινωικά χρυσά κοσμήματα. Κάποιες από αυτές μάλιστα είναι βέβαιο πως θα αρέσουν πολύ στα μικρά παιδιά και θα τούς δώσουν έναν επιπλέον λόγο να τις φορούν. 

Maska2

Το κοινό μπορεί να δει και να αγοράσει κάποιες από τις παραπάνω μάσκες τόσο στα πωλητήρια του ΤΑΠ όσο και στους Αρχαιολογικούς Χώρους και τα Αρχαιολογικά Μουσεία της όλης της Ελλάδας. Η τιμή πώλησής τους ανέρχεται στα 5 ευρώ

Να σημειωθεί πως πως μάσκες αυτές είναι φτιαγμένες από ποιοτικά υφάσματα και συνδυάζουν την αισθητική με την ατομική προστασία, μια συνήθεια που οφείλουμε όλοι να υιοθετήσουμε προκειμένου να εξασφαλίσουμε ένα μέλλον με υγεία και ασφάλεια.

Μασκα6
Κάποια από τα σχέδια είναι βέβαιο πως θα αρέσουν πολύ στα παιδιά

protothema.gr

error: Content is protected !!