ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε “υγειονομικές βόμβες” εξελίσσονται τα γηροκομεία

2921796


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020, 07:38

KEN 4

Ο εφιάλτης των κρουσμάτων Covid-19 στα γηροκομεία -που δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις αυτά μεταφράζονται σε θανάτους ηλικιωμένων- ισχύει πλέον και στη χώρα μας, ενώ θλιβερές είναι οι περιπτώσεις ανά τον κόσμο με δεκάδες -ακόμα και εκατοντάδες- θανάτους ηλικιωμένων σε διάφορες δομές φροντίδας που χτυπήθηκαν από τον ιό.

Και ενώ στο γηροκομείο «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι, οι ηλικιωμένοι που έχασαν τη ζωή τους ανέρχονται στους 21 άτομα, κόκκινος συναγερμός σήμανε αργά το βράδυ της Τετάρτης και στο Μαρούσι, όταν σε δομή εντοπίστηκαν θετικά στον ιό τουλάχιστον 19 άτομα. 

Η Πολιτική Προστασία κινητοποιήθηκε επιβάλλοντας έκτακτα και αυστηρά μέτρα, θέτοντας σε καραντίνα τη δομή, με απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:

«Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (19 επιβεβαιωμένα κρούσματα εκ των οποίων 18 φιλοξενούμενοι και 1 μέλος του προσωπικού) σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στο Μαρούσι Αττικής, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, το εν λόγω κέντρο φροντίδας τίθεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19».

Συγκεκριμένα:

Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων αυτών.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από 02-09-2020 και ώρα 21.00 έως 12-09-2020 και ώρα 21.00.

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020, 07:41

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!