Mαφιόζοι σε σπίτια και μυστικές υπηρεσίες τα αγκάθια της κυβέρνησης Κόντε

2922658


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2020, 14:31

KEN 728X100

Του Francesco De Palo από τη Ρώμη

Twitt[email protected]

Υπάρχουν δύο αγκάθια που αγγίζουν την κυβέρνηση του Conte τις τελευταίες εβδομάδες. Εκτός από την πανδημία, υπάρχει η περίπτωση των αφεντικών της μαφίας που απελευθερώθηκαν από τις φυλακές λόγω Covid -19 και βρίσκονται ακόμα στα σπίτια τους και η ασυνήθιστη εμμονή του πρωθυπουργού να επεκτείνει την ηγεσία των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών, μια κίνηση που έκανε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ανησυχεί.

Πάνω από εκατό αφεντικά της ιταλικής μαφίας βρίσκονται  αυτή τη στιγμή στο σπίτι τους υπό περιορισμό: είχαν αφεθεί ελεύθερα κατά τη διάρκεια του lockdown. Λίγες εβδομάδες αργότερα, λαμβάνοντας υπόψη τις πολυάριθμες διαμάχες, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Bonafede είχε εκδώσει ένα άλλο διάταγμα για να αναπληρώσει το λάθος του και να «εμποδίσει» την απελευθέρωσή κάποιον από τη φυλακή.

Εν τω μεταξύ, η ζημιά έχει γίνει: τα αφεντικά βρίσκονται στα ίδια σπίτια  στα  οποία συνελήφθησαν αποδεικνύοντας σε όλους τη μη ύπαρξη της  ιταλικής Δικαιοσύνης. Προηγουμένως οι 111 στους 223 είχαν επιστρέψει στη φυλακή, αλλά οι αρχικοί αριθμοί ήταν δραματικοί: έως και 489 είχαν απελευθερωθεί από τη φυλακή χάρη στα οφέλη που προβλέπονται από τον νόμο.

Μεταξύ εκείνων που  πρέπει να επιστρέψουν στη φυλακή είναι γνωστοί μαφιόζοι  όπως ο Pino Sansone, ένας άντρας της Cosa Nostra κοντά στον Totò Riina ή ο Gino Bontempo, ειδικευμένος στην εκτροπή κονδυλίων της ΕΕ. Ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλά για ένα σημαντικό αποτέλεσμα, αλλά χωρίς να κατανοεί πραγματικά την έκταση αυτού του χάους. Υπάρχει πια σοβαρή ζημιά της εικόνας της  Ιταλίας.

Δεύτερο αγκάθι η περίπτωση των μυστικών υπηρεσιών. Ο πρωθυπουργός Κόντε προσπάθησε να εισαγάγει μια τροποποίηση στο διάταγμα του Κόβιντ τον Αύγουστο για να επεκτείνει την ηγεσία των πληροφοριών, αλλά μια μικρή ομάδα βουλευτών του M5 αντιτάχθηκε σε αυτήν. Μια ασυνήθιστη και εξαιρετικά περίεργη κίνηση. Ίσως δεδομένης της εγγύτητας του δημοψηφίσματος για την περικοπή των βουλευτών και των περιφερειακών εκλογών (20 και 21 Σεπτεμβρίου), κάποιος πίστευε ότι κανείς δεν θα το προσέξει. Αλλά με αυτόν τον τρόπο κινδυνεύει η ανεξαρτησία της Νοημοσύνης. ‘Έτσι η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου Υπηρεσιών (Copasir) κάλεσε τον Κοντέ σε μια μυστική συνάντηση για να τον ρωτήσει.

Nel luglio scorso quando il governo annunciò di voler prorogare lo stato di emergenza (come poi è stato fatto) fino al 15 ottobre, Conte spiegò di non volere “restringere gli spazi di democrazia e il ruolo del Parlamento che la rappresenta”. L’esatto contrario di ciò che voleva fare con la norma sugli 007.

Τον περασμένο Ιούλιο, όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ήθελε να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης (όπως έκανε αργότερα) έως τις 15 Οκτωβρίου, ο Κοντέ εξήγησε ότι δεν ήθελε να «περιορίσει τους κανόνες της Δημοκρατίας και τον ρόλο του Κοινοβουλίου όπου την εκπροσωπεί». Το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ήθελε να κάνει με τους «Ιταλούς 007».

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2020, 14:31

http://platform.twitter.com/widgets.js

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!