ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο για τον κορωνοϊό στους εργαζόμενους καθαριότητας σχολικών μονάδων

2923868


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2020, 11:25

KEN 4

Δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο με τη συνεργασία των δήμων της Κρήτης για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων, διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης. Ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε ότι με την επιμόρφωση των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων της Κρήτης, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενισχύεται η κοινή προσπάθεια όλων των φορέων για την ασφαλέστερη έναρξη μιας ιδιαίτερης σχολικής χρονιάς.

«Στο επίκεντρο των προσπαθειών μας βρίσκεται η προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών και η ομαλή λειτουργία των σχολείων σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους που αρχίζει σε λίγες ημέρες. Στις μαθήτριες και τους μαθητές της Κρήτης, στους εκπαιδευτικούς και σε όλους τους γονείς ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά. Τηρώντας τα μέτρα προφύλαξης και δίνοντας το σωστό παράδειγμα σε μικρούς και μεγάλους, θα προχωρήσουμε όλοι μαζί και το επόμενο διάστημα», ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης.

«Στόχος του σεμιναρίου είναι η επιμόρφωση των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων, στις βασικές αρχές υγιεινής για τον έλεγχο και την πρόληψη του κινδύνου έκθεσης στον ιό αλλά και σε μεθόδους, τεχνικές και λειτουργίες επαγγελματικού καθαρισμού, απολύμανσης και αποστείρωσης επιφανειών, χώρων και αντικειμένων που ευνοούν τη μετάδοση της πανδημίας», προσέθεσε ο περιφερειάρχης.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν καθοδήγηση σε πρακτικά θέματα που ανακύπτουν αναφορικά με την ασφαλή χρήση των μέτρων ατομικής προστασίας και της διαδικασίας καθαρισμού και απολύμανσης στο χώρο του σχολείου αλλά και να θέσουν τις όποιες απορίες τους.

Η επιμόρφωση, διάρκειας δύο ωρών, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης (Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, Πολιτική Προστασία) σε συνεργασία με τη Μονάδα Μικροβιολογίας Τροφίμων, Υδάτων και Περιβάλλοντος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου, 5-7 το απόγευμα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης αλλά και στους δήμους, όπου υπάγονται, προκειμένου να λάβουν λεπτομερείς οδηγίες για τον τρόπο παρακολούθησης του σεμιναρίου.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2020, 11:25

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!