ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ένα σύγχρονο και πράσινο δημόσιο χώρο αποκτά η πόλη της Καρδίτσας

agorastos tsiakos 1 1024x480 1

Δημοπρατείται το επόμενο διάστημα το έργο της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του νέου Δημαρχείου Καρδίτσας – πρώην Α΄ Λύκειο – και η ενοποίηση του με το άλσος Παυσίλυπο. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, με την ολοκλήρωση του οποίου η πόλη της Καρδίτσας αποκτά ένα νέο πνεύμονα πρασίνου.

KEN 728X100

«Προχωρά η δημοπράτηση ενός σημαντικού έργου σε ένα κεντρικό σημείο της πόλης της Καρδίτσας προκειμένου να αποδοθεί στους πολίτες ακόμη ένας πνεύμονας πρασίνου σε συνδυασμό με το άλσος του Παυσίλυπου», δηλώνει ο κ. Αγοραστός και συμπληρώνει: «Σε συνεργασία με το δήμαρχο Καρδίτσας, Βασίλη Τσιάκο, και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Θεσσαλίας χρηματοδοτούμε μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, ολοκληρωμένες αστικές παρεμβάσεις, στο πλαίσιο της εγκεκριμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Καρδίτσας με τίτλο «Καρδίτσα Πόλη για να ζεις». Με έργα ουσίας βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Αλλάζουμε την εικόνα της Καρδίτσας, που γίνεται μια σύγχρονη, λειτουργική και ανθρώπινη πόλη».

Τι περιλαμβάνει η διαμόρφωση

Το έργο αφορά στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του νέου δημαρχείου Καρδίτσας και ειδικότερα στην νότια πλευρά αυτού. Σε συνολική έκταση 4.600 τ.μ. προβλέπεται φύτευση και διαμόρφωση διαδρόμων με πεπαλαιωμένους κυβόλιθους. Θα δημιουργηθεί έτσι ένας νέος πνεύμονας πρασίνου, ο οποίος θα αναβαθμίσει αισθητικά την εικόνα της πόλης μιας και ο χώρος βρίσκεται σε κεντροβαρική θέση στον αστικό ιστό. Επίσης θα οδηγήσει σε αισθητική ενοποίηση του χώρου με το άλσος του Παυσίλυπου.
Συγκεκριμένα προβλέπεται να γίνουν οι εξής εργασίες :
• Γενική εκσκαφή του περιβάλλοντος χώρου
• Κατασκευή αποχέτευσης εντός του αύλειου χώρου
• Επίστρωση του διαδρόμου με κυβόλιθους
• Προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικών κάδων απορριμμάτων και κατασκευή πεζουλιών από σκυρόδεμα.
• Ηλεκτροφωτισμός του αύλειου χώρου
• Κατασκευή χώρου πράσινου
• Υπόγειο αυτόματο σύστημα άρδευσης
• Φύτευση νέων δένδρων.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!