Επαναφορά του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης στον Βόλο ζητά ο Θανάσης Λιούπης

lioo
stergiou
fotou
728x110 3

Την επαναφορά του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης-  διασκέδασης στο Δήμο Βόλου, μετά και την λήψη πρόσθετων μέτρων έναντι του COVID-19,

728X100 3 1

 ζητά με αναφορά του προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας, Υγείας και Εσωτερικών, ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης προωθώντας αίτημα του Συλλόγου Εστίασης -καφέ, μπαρ, κέντρων διασκέδασης- Μαγνησίας.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής μετέφερε τις ανησυχίες του κλάδου,  με τους επιχειρηματίες να σημειώνουν ότι η επιβολή των περιοριστικών μέτρων στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ειδικότερα στα κέντρα διασκέδασης, έχει άμεσο αντίκτυπο στα ήδη μειωμένα έσοδα των επιχειρήσεων τους, στην υποαπασχόληση των εργαζομένων τους και την περαιτέρω οικονομική καταπόνηση του συγκεκριμένου επαγγελματικού κλάδου, λόγω της παρατεταμένης διάρκειας της πανδημίας.

Ο κ. Λιούπης επεσήμανε πως τα πρόσθετα υγειονομικά μέτρα  που επιβλήθηκαν, εφαρμόστηκαν πιστά και   οι καταστηματάρχες συνέβαλαν στην αποφυγή εξάπλωσης του ιού στην κοινότητα,  καθότι εδώ και 15 ημέρες, δεν έχει σημειωθεί κανένα εγγεγραμμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Δεδομένων των συνθηκών και έχοντας υπόψη τόσο την ευσυνειδησία των επιχειρηματιών, αλλά και τα δεδομένα με τη μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή, ο κ. Λιούπης ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να δρομολογήσουν  την άρση των περιοριστικών μέτρων για το Βόλο μετά την  14η  Σεπτεμβρίου 2020, ενέργεια που τη χαρακτηρίζει ο ίδιος σημαντική για την στήριξη των επαγγελματιών, την  αποφυγή επιδείνωσης της ανεργίας και την επιβίωσης των επιχειρήσεων, εν όψει της επερχόμενης χειμερινής περιόδου.

error: Content is protected !!