ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λεωνίδας Καλαθάς: 7 συνήθη υδραυλικά προβλήματα στο μπάνιο

Οι περισσότεροι έχουμε στο σπίτι κάποια βασικά υδραυλικά εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που προκύπτουν απρόβλεπτα και εκτάκτως στις υδραυλικές εγκαταστάσεις του μπάνιου. Συμβαίνει συχνά να παρουσιάζονται μικροζημιές που ενδεχομένως να μπορούμε να διορθώσουμε μόνοι μας, όπως μία βουλωμένη λεκάνη τουαλέτας που θα ξεβουλώσει με την ειδική βεντούζα και θα λειτουργήσει και πάλι σωστά. Τέτοιες μικρο-εργασίες επισκευής μπορούν να γίνουν εύκολα αν πιάνουν λίγο τα χέρια σας.

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ωστόσο, για τα μεγαλύτερα προβλήματα που κρύβονται στα υδραυλικά του μπάνιου θα χρειαστείτε επαγγελματική βοήθεια.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφύγετε δαπανηρές επισκευές είναι το τακτικό πρόγραμμα συντήρησης των υδραυλικών. Το “κλειδί” για να εντοπίσετε μικροπροβλήματα προτού προκαλέσουν άλλες σοβαρές βλάβες είναι ένας έλεγχος των σωληνώσεων και της αποχέτευσης σε βάθος.

Τα πιo συνηθισμένα προβλήματα στα υδραυλικά του μπάνιου:
1. Χαμηλή πίεση νερού
Το πρόβλημα της χαμηλής πίεσης νερού μπορεί να σχετίζεται με την παροχή ύδρευσης του δικτύου της περιοχής σας. Αλλά συχνά, μπορεί να προκληθεί και από τη συσσώρευση ιζημάτων, γι΄ αυτό και ένας καθαρισμός στις βρύσες μπορεί να λύσει το ζήτημα. Αν όχι, τότε μπορεί να υπάρχει ένα πιο περίπλοκο πρόβλημα. Εάν δεν μπορείτε να προσδιορίσετε την αιτία της μείωσης της πίεσης του νερού, καλέστε τον υδραυλικό αμέσως.

2. Διαρροή στις σωληνώσεις
Οι διαρροές μπορεί να είναι πολύ δαπανηρές και να δημιουργήσουν άλλα σοβαρότερα προβλήματα στα δομικά υλικά. Αν και η αντικατάσταση ενός σωλήνα που έχει διαρροή δεν είναι πολύπλοκη δουλειά, μπορεί να φέρει μεγάλη αναστάτωση στο σπίτι. Έτσι, ίσως να θέλετε να κάνετε μια συμφωνία για την ολική αποκατάσταση της βλάβης για να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα για τον καθαρισμό, την απομάκρυνση των υλικών κ.α. Μέχρι να αναλάβει ο υδραυλικός μπορείτε προσωρινά να κλείσετε την παροχή νερού για να περιορίσετε την διαρροή και να μην προκαλέσετε περισσότερες ζημιές στο σπίτι σας. Σήμερα, με την βοήθεια της θερμικής κάμερας, μπορούμε να εντοπίσουμε ακριβώς το σημείο της διαρροής, χωρίς να σκάψουμε όλες τις επιφάνειες και χωρίς να κάνουμε περιττά έξοδα.

3. Τρέχει το καζανάκι της τουαλέτας
Αντικαταστήστε τον εσωτερικό μηχανισμό στο καζανάκι. Για τα περισσότερα μοντέλα, οι έτοιμοι μηχανισμοί που υπάρχουν στο εμπόριο λειτουργούν καλά. Αν δεν τα καταφέρετε, καλύτερα να καλέσετε τον υδραυλικό.

4. Βουλωμένες αποχετεύσεις
Εάν το νερό από την μπανιέρα, τον νεροχύτη ή την τουαλέτα δεν φεύγει, μπορεί να έχετε πλήρες ή μερικό φράξιμο στην αποχέτευση. Συχνά, η ειδική βεντούζα μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα, αλλά δεν μπορεί να αφαιρέσει τελείως ένα φράξιμο. Έτσι, είναι καλύτερα να ζητήσετε βοήθεια από επαγγελματία υδραυλικό για να κάνει απόφραξη, για να αποφύγετε μεγαλύτερες ζημιές.

5. Αργή αποστράγγιση μπανιέρας
Αν οι σωληνώσεις είναι γεμάτες από τρίχες τότε το νερό αργεί να φύγει από την μπανιέρα . Ο καθαρισμός των σωληνώσεων αποχέτευσης μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα. Αλλά ακόμα και όταν η μπανιέρα αποστραγγίζεται κανονικά, είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζετε τακτικά τυχόν υπολείμματα που έχουν μείνει, γιατί μπορεί να φράξουν τελείως την σωλήνωση και να δημιουργήσει στο μέλλον μεγαλύτερα προβλήματα.

6. Στάζει η βρύση
Μια βρύση που στάζει μπορεί να είναι πολύ ενοχλητική αν δεν ξέρετε πώς να την σταματήσετε. Αυτό θα σάς κοστίσει στο λογαριασμό του νερού. Όλοι οι νεροχύτες είναι εξοπλισμένοι με λαστιχένιες ροδέλες για την αποτελεσματική συγκράτηση της ροής του νερού. Σε ορισμένους υπάρχουν ανθεκτικά κεραμικά λαστιχάκια για στεγανή σφράγιση. Εξαιτίας της φυσικής φθοράς, κάποια στιγμή αυτά θα χρειαστούν αντικατάσταση. Αν δεν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, καλύτερα να καλέσετε υδραυλικό.

7. Οσμές στις αποχετεύσεις
Εάν η αποχέτευση στο μπάνιο σας μυρίζει, αυτό μπορεί να οφείλεται στο ξηρό περιβάλλον της σωλήνωσης, σε κατεστραμμένους σωλήνες, σε βουλωμένη αποχέτευση ή στο παλαιό σύστημα της τουαλέτας. Αν και υπάρχουν κάποιες διορθωτικές ενέργειες για την εξάλειψη της οσμής, είναι καλύτερα για να εντοπίσετε τις ακριβείς βλάβες που κρύβονται πίσω από τις ενοχλητικές οσμές και να λυθεί οριστικά το πρόβλημα, να επικοινωνήσετε με τον υδραυλικό.

Επικοινωνήστε με τον ειδικό!
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΛΑΘΑΣ
ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ 70 ΒΟΛΟΣ
Τηλέφωνο: 6972 011 265

VOLOS REMOS

Αναβάλλεται η τελετή φωταγώγησης του Βόλου – Αύριο Παρασκευή οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με τον Αντ.Ρέμο

axilleas mpeos 780x410 1

Μπέος για Κιβωτό: «Οι γονείς έχουν τα παιδιά τους στο σπίτι, όχι στα ιδρύματα, αυτοί είναι κοπρίτες» [βίντεο]

79153389 2425624104344593 4168103097471598592 n

Απόψε η μεγάλη βραδιά του Βόλου – Μπέος και Ρέμος ανάβουν τα φώτα και υποδέχονται τα Χριστούγεννα

307256580 774074590371134 3910861045446806044 n

Βόλος: Έφυγε από τη ζωή γνωστός κατασκευαστής οικοδομών

1

Βόλος: Τροχαίο ατύχημα στην οδό Αναλήψεως – Συγκρούστηκαν δύο ΙΧ, σοβαρές υλικές ζημιές [εικόνες]

5744017

Πήλιο: Άνδρας κατέληξε μέσα στο ασθενοφόρο πριν φθάσει στο Νοσοκομείο – Είχε καταναλώσει ποσότητα χαπιών

STAR HD 20221201 13 40 50 24

Αντώνης Ρέμος από τον Βόλο για την Κιβωτό: «Να περιμένουμε την απόφαση της Δικαιοσύνης, και μετά να σταυρώσουμε» [βίντεο]

STAR HD 20221201 13 45 09 10

Το STAR στον Χριστουγεννιάτικο Βόλο – Απευθείας σύνδεση με την πλ. Πανεπιστημίου [βίντεο]

283872433 727991165009777 7654384534058618168 n

Νέος παίκτης για το κτίριο της Τραπέζης της Ελλάδος στον Βόλο – Ποιοι το διεκδικούν

error: Content is protected !!