ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέο συλλαλητήριο στον Βόλο κατά της καύσης RDF θα διοργανώσει η Επιτροπή Πολιτών

21 skoupidia volos

Τις αποφάσεις της Ανοιχτής Συνέλευσης που έλαβε χώρα στις 2 Σεπτεμβρίου στον Βόλο, δημοσιοποιούν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών.

KEN 728X100

Η ανακοίνωση:

Την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020 έγινε η ανοιχτή συνέλευση της Επιτροπής η πρώτη της “δεύτερης κορονοεποχής”. Τηρώντας τα μέτρα προστασίας που η κυβέρνηση έχει επιβάλλει γιατί φυσικά νοιάζεται για την υγεία μας, δεκάδες πολίτες του Βόλου συναντήθηκαν στο θεατράκι μπροστά στην βιβιλιοθήκη του Πανεπιστημίου για να συζητήσουν και να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις της Επιτροπής. 

Με αφορμή την πρόσφατη “fast track” κατάπτυστη απόφαση της κυβέρνησης να δοθεί, μετά από αίτηση της LafargeHolcim-ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ άδεια πειραματικής καύσης στα εργοστάσια της στο Βόλο και στο Μηλάκι Ευβοίας ενός νέου υλικού που ονομάζεται “compost τύπου Α (CLO)”, μία ακόμη επιστημονική ονομασία που προσπαθεί να κρύψει επικίνδυνα σκουπίδια δείτε το σχετικό ΔΤ, επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά ότι η συγκεκριμένη εταιρία της Μαγνησίας είναι η πλέον επικίνδυνη για τη ζωή των Βολιωτών που δεν διστάζει να επιδεικνύει προκλητικά την κοινωνική της αναλγησία. Με τη νέα άδεια οι Βολιώτες γίνονται για μία ακόμη φορά τα πειραματόζωα σε ένα ακόμη επικίνδυνο πείραμα αφού πρόκειται για πειραματική καύση όπως αναφέρει η ίδια η εταιρία σε ανακοίνωση της. 

Επιβεβαιώθηκε επίσης για μία ακόμη φορά ότι σύμμαχοι της πολυεθνικής LafargeHolcim-ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ είναι όλοι οι επίσημοι κρατικοί φορείς όπως το Υπουργείο, η Περιφέρεια, τα κόμματα εξουσίας και δυστυχώς ο Δήμος Βόλου και ότι οι Πολίτες του Βόλου είναι μόνοι τους σε αυτό τον τιτάνιο αγώνα ζωής και δεν πρέπει να προσβλέπουν σε κανενός στήριξη παρά μόνο στις δυνάμεις τους. 

Παρόλα αυτά αποφασίστηκε και η προσφυγή στην δικαιοσύνη με ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της πειραματικής καύσης με παράλληλη αλλά και άλλες νομικές ενέργειες στα ανώτατα Ελληνικά και Ευτρωπαικά δικαστήρια για την αδιαφορία-συνενοχή της Πολιτείας ώστε να αποδειχθεί για μία ακόμη φορά και στους τελευταίους που έχουν ψευδαισθήσεις κάτι  που έχουμε επισημάνει επανειλημμένα, ότι δηλαδή η “δικαιοσύνη” είναι μονόφθαλμη όπως άλλωστε έχει αποδειχθεί και στις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων τα προηγούμενα έτη.

Στη συνέλευση ανακοινώθηκε η ίδρυση με πρωτοβουλία μελών της Επιτροπής του συλλόγου “Πολίτες της Μαγνησίας για την Υγεία και το Περιβάλλον” με κύριο σκοπό τις δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος. 

Αποφασίστηκε να ξεκινήσει καινούρια εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για την καύση σκουπιδιών με προβολή ντοκιμαντέρ, αναρτήσεις στο διαδίκτυο, έντυπο υλικό, κλπ.  

Αποφασίστηκε επίσης η διοργάνωση συλλαλητηρίου ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος στο άμεσο μέλλον όποτε οι συνθήκες το ευνοήσουν.

Τέλος αποφασίστηκε η ενίσχυση του συντονιστικού οργάνου της Επιτροπής με νέα μέλη. 

ΥΓ: Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι μετά τις συντονισμένες συλλογικές αντιδράσεις από πολίτες και φορείς η εταιρία αποφάσισε να μην προβεί σε αυτό το πείραμα όσν αφορά στο εργοστάσιο στο Βόλο. Το πρόβλημα όμως παραμένει και είναι η κρατική αναλγησία και συνενοχή στο έγκλημα της καύσης χιλιάδων τόνων σκουπιδιών μέσα στην πόλη του Βόλου.

Διαβάστε τις ειδήσεις του TheNewspaper στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για πιο γρήγορη ενημέρωση
error: Content is protected !!