Ημερήσιος αριθμός ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε στην Τσεχία

2926516
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020, 10:45

Στην Τσεχία καταγράφηκαν χθες, Πέμπτη, 1.382 νέα κρούσματα κορωνοϊού, η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση που έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.

Πλέον ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Τσεχία ανέρχεται σε 32.413 και οι θάνατοι φτάνουν τους 448.

Η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ότι θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, αφού ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων του Covid-19 ξεπέρασε τα 1.000 για πρώτη φορά, όμως μέχρι στιγμής έχει αποφύγει να επαναφέρει περιορισμούς που θα πλήξουν την οικονομική δραστηριότητα.

Εξάλλου, η Πράγα υπογραμμίζει ότι ο αριθμός των νοσηλειών, που χθες ανερχόταν σε 249, είναι πολύ χαμηλότερος από αυτόν που είχε καταγραφεί την άνοιξη, ενώ ο ημερήσιος αριθμός θανάτων από κορωνοϊό κυμαίνεται μεταξύ 0 και 4.

Ωστόσο, επικριτές της κυβέρνησης σημειώνουν ότι η άνοδος στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων -όταν την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφονταν ημερησίως κατά μέσο όρο 796 νέες μολύνσεις Covid-19 και την προπροηγούμενη 483- θα φανεί στις εισαγωγές στα νοσοκομεία αργότερα, με δεδομένο τον χρόνο επώασης του ιού και το ενδεχόμενο αύξησης των σοβαρών περιστατικών.

Στο μεταξύ η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα ώθησε τις Αρχές στη Γερμανία να ανακοινώσουν την Τετάρτη ότι θα ζητούν από όσους ταξιδιώτες εισέρχονται στη χώρα από την Τσεχία να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ Covid-19 ή να παραμένουν σε καραντίνα δύο εβδομάδες.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020, 10:54

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!