ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αφοί Μιλτ Πολύζου : Συμβουλές για το πρώτο ποδήλατο του παιδιού σας

received 247600086687415
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Yπάρχουν γενικά 3 κατηγορίες-κατευθύνσεις ποδηλάτων σε αυτή την ηλικία.

KEN 2

1. Ποδήλατα ισορροπίας.

Πρόκειται για τα ποδήλατα που δεν έχουν βοηθητικές ρόδες αλλά ούτε και πεντάλ, γρνάζια ή αλυσίδες καθώς ο βασικός τους στόχος είναι να αποκτήσουν τα παιδιά ισορροπία. Και στηρίζεται στην ιδέα πως μόλις το παιδί νιώσει σίγουρο για την ισορροπία του τότε μπορεί να αποκτήσει ένα ποδήλατο που διαθέτει πεντάλ – έχει κατακτήσει την ισορροπία του. Έτσι το ποδήλατο ισορροπίας γίνεται ένα διασκεδαστικό παιχνίδι εκμάθησης ιδανικό για παιδιά 2 ετών. Τα παιδιά αποκτούν αυτοπεποίθηση καθώς έχουν τον απόλυτο έλεγχο του ποδηλάτου τους – στρίψιμο, φρενάρισμα, ισορροπία.

Ποδήλατα ισορροπίας μπορεί κανείς να βρεί σε διάφορα υλίκά και σχέδια, χρώματα και τιμές. 2. Τρίκυκλα (τρίτροχα)

Αυτά τα ποδήλατα σίγουρα δεν μαθαίνουν στα παιδιά να κάνουν ποδήλατο καθώς υπάρχει μία επιπλέον ρόδα που διατηρεί την ισορροπία σταθερά. Πολλά είναι τα παιδιά που διασκεδάζουν φυσικά με αυτά και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας μήπως πέσουν αλλά σίγουρα δεν μαθαίνουν να κάνουν ποδήλατο. Αποτελούν το ιδανικό μέσο αν θέλετε επίσης να τα έχετε μαζί σας σε μία βόλτα, ειδικά όταν αυτά μπορείτε να τα ελέγχετε κάποιες φορές και εσείς με την ειδική χειρολαβή.

3. Ποδήλατα με βοηθητικές ρόδες.

Τα παιδιά τα λατρεύουν φυσικά, μπορεί κανείς να τα βρει σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και design και συνήθως μπορεί κανείς να τα κρατήσει για πολλά χρόνια. Πρόκειται για ένα κανονικό ποδήλατο, στο μέγεθος πάντα το κατάλληλο για το κάθε παιδί στο οποίο έχουν προστεθεί βοηθητικές ρόδες. Με αυτό τον τρόπο το παιδί απολαμβάνει την ποδηλασία αλλά μάλλον ξεχνιέται το θέμα της εκμάθησης ισορροπίας και φθάνει πια τα 6-7 χρόνια μέχρι να καταφέρει να κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.

error: Content is protected !!