Δωρεάν βιβλία Βολιωτών συγγραφέων στα σχολεία της Μαγνησίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

VIVLIA KOL SXOL 1
milonas 728x90 1
728x110 1

Σε μια ιδιαίτερα αξιέπαινη και σπάνια προσπάθεια, όπως αυτή χαρακτηρίσθηκε, που συμβάλει στην παιδεία των μικρών παιδιών, προχώρησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, παραχωρώντας δωρεάν στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης βιβλία Μαγνησιωτών συγγραφέων.

Σε μια ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, παρουσία εκπροσώπων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, αλλά και των συγγραφέων εννέα συνολικά βιβλίων, έγινε η παράδοση-παραλαβή χιλίων πενήντα οχτώ βιβλίων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε όλα τα σχολεία του Νομού.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας προμήθειας των βιβλίων και ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, πραγματοποίησε αυτή την τελετή στην οποία παρευρέθηκαν οι άνθρωποι που δημιούργησαν αυτά τα βιβλία και τους οποίους συνεχάρη δημόσια η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη που μεταξύ άλλων στον σύντομο χαιρετισμό της ανέφερε τα εξής:

«Θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα, ότι, άνθρωποι της περιοχής μας, άνθρωποι της εκπαίδευσης, άνθρωποι με πνεύμα και παιδεία, έχουνε τη δύναμη να αποτυπώσουνε όλον αυτόν τον εσωτερικό τους κόσμο και να τον καταδείξουν μέσα από συγγράμματα. Εμείς ως Περιφέρεια προσπαθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση με το να εκδώσουμε αυτά τα έργα και στη συνέχεια αυτά να μπορέσουν να εξακτινώσουν το περιεχόμενο τους σε σχολεία του Νομού μας.

Θέλω να σας συγχαρώ, θέλω να σας ευχαριστήσω, θέλω να γνωρίζετε ότι αυτό που είχαμε πει όταν ξεκινήσαμε τη συνεργασία, «όταν υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος για να γίνει κάτι», αυτό το αποδείξαμε εν τοις πράγμασι  με το να έχουμε σήμερα αυτά τα πονήματα διαθέσιμα για τα παιδιά μας και τις Διευθύνσεις της Εκπαίδευσης.

Σας παροτρύνω να συνεχίσετε αυτό το αγαστό έργο, με δεδομένη τη δική μας βοήθεια και τη δική μας συμπαράσταση σε όλο αυτό και νομίζω πως μέσα στην αξιακή κρίση που περνάμε, έχει μεγάλη σπουδαιότητα και σημαίνουσα αξία το να υπάρχουνε βιβλία που να συνοδεύουν τα παιδιά μας, να τα απομακρύνουν από τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας που τους απορροφούνε όλο το χρόνο και να έχουνε την επαφή με αυτό τον θησαυρό της γνώσης που λέγεται βιβλίο».

Ακολούθησαν σύντομες τοποθετήσεις των εκπροσώπων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Αντωνίου και Κανταράκη που μεταξύ άλλων συνεχάρησαν προσωπικά την Αντιπεριφερειάρχη κ. Κολυνδρίνη, αλλά και γενικότερα την Περιφέρεια, για αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία, όπως τόνισαν είναι μια εξαιρετική προσπάθεια, πολύ σημαντική η κίνηση να μπούνε αυτά τα βιβλία στις σχολικές βιβλιοθήκες και είναι απαραίτητο να συνεχισθεί αυτή η προσπάθεια.

Από την πλευρά τους οι συγγραφείς των βιβλίων, αλλά και οι εκπρόσωποι φορέων που συμμετείχαν στην έκδοση βιβλίων, ευχαρίστησαν θερμά την Αντιπεριφερειάρχη κ. Κολυνδρίνη και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας για αυτή την προσπάθεια, την πολύ σπάνια και σπουδαία κίνηση να εκδώσει τα βιβλία και να διαδώσει την προσπάθειά τους.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων θα συνεχίσει αυτή την προσπάθεια με τη συνέργεια και την συμβολή όλων, προκειμένου να παραχωρηθούν και άλλα βιβλία συγγραφέων της Μαγνησίας σε όλα τα σχολεία και τις σχολικές βιβλιοθήκες του Νομού μας, ενώ όπως τόνισε η κ. Κολυνδρίνη σκοπός είναι να δημιουργηθεί δανειστική βιβλιοθήκη εντός του χώρου του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας.  

error: Content is protected !!