ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δύο τραυματίες έπειτα από φωτιά στο μηχανοστάσιο του πλοίου «ΑΛΑΪΑ»

2927175
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020, 10:15

Στο νοσοκομείο του Άργους νοσηλεύονται εκτός κινδύνου και με ελαφρά εγκαύματα δύο εκ των επιβατών του ναυλομένου τουριστικού επιβατηγού πλοίου αναψυχής «ΑΛΑΪΑ» στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά, από άγνωστη αιτία το απόγευμα της Παρασκευής κι ενώ βρισκόταν πρυμνοδετημένο στον παλαιό λιμένα Πόρου. Πρόκειται για έναν Έλληνα ηλικίας 70 ετών και έναν νεαρό 21 ετών, ξένης υπηκοότητας.

Άμεσα από το πλοίο απομακρύνθηκαν και οι 13 επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους, ενώ ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης και ενημερώθηκε κλιμάκιο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με την συνδρομή του οποίου κατασβέστηκε η πυρκαγιά, η οποία είχε εκδηλωθεί στο μηχανοστάσιο.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Πόρου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΛΑΪΑ» μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020, 10:15

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!