Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου: Να αποχωρήσει από την πόλη η ΑΓΕΤ

46 10

Αίτημα συστράτευσης στην κοινωνία του Βόλου απευθύνουν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών κατά της καύσης RDF με στόχο την αποχώρηση της εταιρείας από την πόλη.

KEN 728X100

Σε νέα ανακοίνωσή τους τα μέλη της Επιτροπής αναφέρουν:

Κατόπιν των νέων εξελίξεων και δη, της πρόσφατης απόφασης της LafargeHolcim-ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ να μην κάψει πειραματικά το CLO στον Βόλο, δεν υφίσταται πλέον λόγος για προσφυγή στα δικαστήρια, όπως είχε αποφασιστεί. 

Ωστόσο, οφείλουμε να τονίσουμε την υποκρισία στην ανακοίνωση της ΑΓΕΤ, ότι δεν υπήρξε ποτέ στον σχεδιασμό της η καύση αυτού του τύπου. Υπάρχει στο αρχείο της Επιτροπής έγγραφο με το οποίο η εταιρεία απευθύνεται στον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Ν. Αττικής ζητώντας να της προμηθεύει το καύσιμο αυτό, προκειμένου να το κάψει πειραματικά στον Βόλο και στο Μηλάκι.

Το ερώτημά μας είναι γιατί η εταιρία δεν αποσύρει το σχέδιο για πειραματική καύση του CLO και στο άλλο εργοστάσιό της στο Μηλάκι Ευβοίας. Η κοινωνική της ευαισθησία και η περιβαλλοντική της ευθύνη δεν φτάνει ως εκεί; Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κατοίκους εκεί, τους οποίους καλούμε να αντιδράσουν, όπως συνέβη με την τοπική κοινωνία του Βόλου. 

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η εταιρία μπροστά στην ολόπλευρη κατακραυγή της τοπικής κοινωνίας απέσυρε τα σχέδιά της χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η καύση του CLO ως επίσημου εναλλακτικού καυσίμου έχει εγκαταλειφθεί από την κυβέρνηση μέσω του νέου ΕΣΔΑ, που δυστυχώς θέτει την καύση σκουπιδιών ως προτεραιότητα στη διαχείριση των αποβλήτων. Δηλώνουμε ρητά ότι ο αγώνας κατά της καύσης οποιουδήποτε είδους σκουπιδιών συνεχίζεται δριμύς. 

Καλούμε όλους τους φορείς της πόλης να συστρατευθούν με τους πολίτες έτσι ώστε η επόμενη νίκη να είναι μόνιμη και μεγάλη: η ακύρωση της άδειας στην LafargeHolcim-ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ να καίει σκουπίδια και πετ κωκ με άμεση προοπτική να αποχωρήσει από την πόλη, αφού πάρει το ξεκάθαρο μήνυμα των πολιτών ότι δεν είναι πια επιθυμητή έτσι όπως λειτουργεί.

error: Content is protected !!