Κ. Παπανάτσιου για νέα σχολική χρονιά: Να παλέψουμε για να κρατήσουμε ζωντανά τα όνειρα των παιδιών μας

ΦΩΤΟ1Δ 2
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Μια ιδιαίτερη και πολύπλοκη εκπαιδευτική χρονιά ξεκινάει σήμερα. Μια χρονιά που παρόμοιά της δεν έχουμε ξανα-αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια της οποίας θα δοκιμαστεί η  αποτελεσματικότητα όλων των φορέων που σχετίζονται με τον έλεγχο και την αντιμετώπιση της Πανδημίας. 

KENT 2

Δυστυχώς η Κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετώπισε το άνοιγμα των σχολείων με την ίδια προχειρότητα και αναποφασιστικότητα που αντιμετώπισε το Τουρισμό, την Δημόσια Υγεία το χώρο της εργασίας και της οικονομίας που επλήγησαν από την Πανδημία. 

Τα σχολεία ανοίγουν με μεγάλο ποσοστό πολυπληθών τμημάτων σε μικρές αίθουσες, χωρίς τεστ σε εκπαιδευτικούς και ευάλωτες ομάδες, χωρίς επαρκές προσωπικό καθαριότητας, με μόνο όπλο μία μάσκα και ένα παγουρίνο. 

Σε αυτό το νεφελώδες τοπίο, απέναντι στις προκλήσεις των καιρών,  εύχομαι  καλή σχολική χρονιά στους  εκπαιδευτικούς, τους   μαθητές, τις μαθήτριες και στις οικογένειές τους  που αντιμετωπίζουν με θάρρος και δύναμη τις δυσκολίες της νέας αυτής καθημερινότητας.  Φέτος περισσότερο από ποτέ όλοι οι θεσμικοί φορείς, ο καθένας από τη θέση του και το εκπαιδευτικό προσωπικό πρέπει να παλέψουμε για να κρατήσουμε ζωντανά τα όνειρα των παιδιών μας, παρά τις αντικειμενικά δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν στα σχολεία μας και να δώσουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας για ένα δημόσιο σχολείο δημιουργικό, συμμετοχικό, αλληλέγγυο, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.  Ένα σχολείο που δε θα ακολουθεί απλά τις εξελίξεις της κοινωνίας μας αλλά θα προσπαθεί να την κάνει καλύτερη.

Στην αρχή αυτής της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι ολόψυχα υγεία, πρόοδο και κάθε επιτυχία σε όλους, στον καθένα και την καθεμιά ξεχωριστά.

error: Content is protected !!