Ζέττα Μακρή: Σοβαρότητα, αποφασιστικότητα, λογική και ψυχραιμία χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση της ΝΔ

zetta makri 16 11
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Για την νομοθετική κύρωση των, από 10/08/2020 και 22/08/2020, Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, που αφορούν σε επείγουσες ρυθμίσεις αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και προστασίας από τη διασπορά του κορωνοϊού COVID-19 προκειμένου να θωρακισθεί η οικονομία και να ανακουφισθεί η κοινωνία, τοποθετήθηκε η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, στην ολομέλεια της Βουλής, σήμερα, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020.  

KENT 2

Η κ. Μακρή τόνισε ότι: «από την ανάληψη της διακυβέρνησης του τόπου, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ αποδεικνύει, συνεχώς, ότι αντιμετωπίζει όλες τις προκλήσεις, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο, με σοβαρότητα, αποφασιστικότητα, μεθοδικότητα, οργανωμένο σχέδιο, προγραμματισμό, λογική, σωφροσύνη και, προπαντός, με ψυχραιμία. Παρά το εξαιρετικά δυσμενές, διεθνές οικονομικό περιβάλλον, που έχει δημιουργήσει η υγειονομική κρίση λόγω του κορωνοϊού, αλλά και την σοβαρή, σε διάρκεια και ένταση, ταυτόχρονη εμφάνιση των διαθέσεων της γειτονικής χώρας για  αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και απειλή της εθνικής μας ακεραιότητας, ο κεντρικός άξονας των στοχεύσεων και των πολιτικών του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του παραμένει, αδήριτα, η ανακούφιση της κοινωνίας από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και η διατήρηση της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά.  Χωρίς να δημιουργεί ψευδείς προσμονές στους πολίτες, αλλά αναπτύσσοντας μία γόνιμη και ειλικρινή σχέση μαζί τους, με πράξεις και συγκρίσιμο έργο, που, σιγά – σιγά, ενδυναμώνουν τη σχέση εμπιστοσύνης, η οποία, τα τελευταία χρόνια, είχε, σκληρά, δοκιμασθεί και, σε μεγάλο βαθμό, διαρραγεί. Χωρίς να εντείνει, περισσότερο, την ήδη υφιστάμενη και φυσιολογική ανθρώπινη αγωνία και ανασφάλεια, αλλά δημιουργώντας τις προϋποθέσεις εκείνες, με δράσεις και ενέργειες, που προωθούν την ανάπτυξη μίας νέας αυτοπεποίθησης, μιας νέας εθνικής αισιοδοξίας και σιγουριάς, ότι, μαζί, κράτος και πολίτες, θα τα καταφέρουμε, θα κάνουμε την κρίση καταλύτη και επιταχυντή επιτυχών μεταρρυθμίσεων και θα βγούμε από αυτή την περιπέτεια, πιο δυνατοί παρά ποτέ! Άλλωστε, η ελληνική κοινωνία έχει θωρακισθεί, πλέον, μετά από μία πρωτοφανή δεκαετή οικονομική κρίση και έχει αναπτύξει και κατακτήσει ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο ωριμότητας. Με τη στάση της, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχει απορρίψει κάθε ψήγμα λαϊκισμού. Αξιολογεί, με υπευθυνότητα,  δεδομένα και καταστάσεις και αντιλαμβάνεται, πλήρως, ότι το μέγεθος αυτής της υγειονομικής κρίσης έχει παγκόσμια χαρακτηριστικά και επιπτώσεις, ενώ, παράλληλα, δείχνει μεγάλη προσωπική ευθύνη αλλά και μεγάλο βαθμό κοινωνικής αλληλεγγύης. Στην πιο δύσκολη συγκυρία, οι Έλληνες πολίτες, με τη συνειδητή τους συμπεριφορά, πειθαρχία και συνεργασία, απέδειξαν τη συνέπειά τους και τη σύνεσή τους».

Η βουλευτής τόνισε ότι το, υπό εξέταση, σχέδιο νόμου στέκεται στο πλευρό της δοκιμαζόμενης κοινωνίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις, λόγω κορωνοϊού, με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες και για τον λόγο αυτό προωθεί ρυθμίσεις για την ενδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τη στήριξη της αγοράς εργασίας, τη διευκόλυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, την ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών, τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων καθώς και των πλημμυροπαθών της Εύβοιας.

Ακόμη, η κ. Μακρή χαιρέτισε τη μεγάλη εθνική επιτυχία της κυβέρνησης να διαπραγματευθεί τους πόρους του  Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και τη μεγάλη πρόκληση για την Ελλάδα να ανασυγκροτήσει το παραγωγικό της μοντέλο με τους συγκεκριμένους πόρους καθώς  αποτελούν το εφαλτήριο για μία έντονη και επιθετική πολιτική για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, το 2021. 

Τέλος, η βουλευτής σημείωσε ότι το παρόν σχέδιο νόμου αποτελεί έναν οδικό χάρτη στοχευμένων ενεργειών και καλών πρακτικών προκειμένου να αντιμετωπισθούν πολλαπλά και σύνθετα ζητήματα, που ανέκυψαν κατά την υγειονομική κρίση, ενώ υπογράμμισε ότι η επίλυση αυτών των θεμάτων απαιτεί, όχι μόνο, την εγρήγορση και την αποφασιστικότητα, την συνεργασία και την υπευθυνότητα αλλά, πρωτίστως, τη συναίνεση και την σύγκλιση όλων για την προαγωγή πολιτικών, που θα εγγυώνται τη βιωσιμότητα και την αναπτυξιακή προοπτική της κοινωνίας μας. 

error: Content is protected !!