Λάρισα: Υπερψηφίστηκε νέα πρόταση της αντιπολίτευσης για μη δανειοδότηση στην καθαριότητα – Καλογιάννης: «Εργαλειοποιούν την απλή αναλογική, θα προχωρήσουμε στην ανανέωση»

dimotiko til
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Πρόταση τεσσάρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης (Λάρισα Μπροστά, Πρωτοβουλία Αξιών, Ορμή Ανανέωσης, Λαρισαίων Κοινόν) υπερψηφίστηκε με 25 συνολικά θετικές ψήφους σήμερα από το δημοτικό συμβούλιο στη Λάρισα. Να σημειωθεί πως από τη διαδικασία απείχε η «Συμπαράταξη Λαρισαίων».

Η πρόταση που υπερψηφίστηκε έχει δύο σκέλη. Αρχικά ότι αποτελεί βασική προτεραιότητα του δημοτικού συμβουλίου η ανανέωση του στόλου της καθαριότητας και κατά δεύτερον ότι αυτή θα γίνει μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

Αναλυτικά η απόφαση είχε ως εξής: «Μετά την κατάθεση του θέματος «Πολιτική του Δήμου Λαρισαίων για την Ανανέωση και αντικατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού καθαριότητας » από τις παρατάξεις Λάρισα Μπροστά, Πρωτοβουλία Αξιών, Ορμή Ανανέωσης και Λαρισαίων Κοινόν το δημοτικό συμβούλιο μετα από συζήτηση αποφασίζει :

1. Αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο Λαρισαίων η ανανέωση και αντικατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού καθαριότητας

2. Η ανανέωση και αντικατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού καθαριότητας στην παρούσα φάση θα γίνει από χρηματοδοτήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης » , από τη γενική γραμματεία αποβλήτων αλλά και κονδύλια για την Πράσινη ανάπτυξη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και την Ευρωπαϊκή Ένωση . Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης είναι γνωστό πως επίκεινται προσκλήσεις τέτοιων προγραμμάτων. Ήδη ο Δήμος μας έχει λάβει χρηματοδότηση ποσού 1.155.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών.»

Η αρχική πρόταση περιλάμβανε και τη χρήση ποσού 500.000 ευρώ ιδίων πόρων από το δήμο, σύμφωνα και με παλαιότερη πρόταση του δημάρχου, κάτι που όμως αφαιρέθηκε κατόπιν τοποθέτησής του.

Σχολιάζοντας την πρόταση των παρατάξεων ο κ. Καλογιάννης έκανε λόγο για εργαλειοποίηση του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής, ενώ στη συνέχεια ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά πως ο δήμος Λαρισαίων θα προχωρήσει στην ανανέωση του στόλου της καθαριότητας, χρησιμοποιώντας τα μέσα που του δίνει ο νόμος.

Ο κ. Καλογιάννης πρόσθεσε πως θα ακολουθήσει την ετυμηγορία των πολιτών της Λάρισας που τον εξέλεξαν.

Πηγή: onlarissa.gr

KEN
error: Content is protected !!