Ερώτηση Παπανάτσιου για το κτίριο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας

papanatsiou 0712
milonas 728x90 1
728x110 2

Ερώτηση κατέθεσε η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου προς τους Υπουργούς Παιδείας & Θρησκευμάτων και Εσωτερικών σχετικά με το κτίριο που στεγάζεται η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Στην ερώτησή της η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Δημοσιονομικής Πολιτικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α αναφέρει ότι το κτίριο της ΔΔ Εκπαίδευσης έχει σοβαρά κτιριακά προβλήματα και οι υποδομές δεν ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μιας κομβικής υπηρεσίας που έχει να κάνει με το εκπαιδευτικό προσωπικό και τα σχολειά μας. Το κτίριο δεν έχει παραληφθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου όπως τα υπόλοιπα κτίρια του συγκροτήματος Μουρτζούκου και δεν είναι εγγεγραμμένο στο κτηματολόγιο. Πρόκειται για κτίριο φάντασμα για το οποίο κανείς δεν αποδέχεται την επίβλεψη και συντήρηση του με συνέπεια τα προβλήματα καθημερινά να γιγαντώνονται. 

Η Βουλευτής Μαγνησίας θέτει στους υπουργούς τις παρακάτω ερωτήσεις:

  1. Έχουν λάβει γνώση της κατάστασης που επικρατεί στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας;
  2. Ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν για την μεταφορά της ΔΔ Εκπαίδευσης από ένα κτίριο που δεν είναι καταγεγραμμένο πουθενά και εμφανίζει σοβαρά προβλήματα, σε ένα νέο, σύγχρονο και λειτουργικό χώρο;

Επισυνάπτεται ολόκληρη η Ερώτηση

Θέμα: «Ακαταλληλότητα κτιρίου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας»

Προς τους κ.κ. Υπουργούς:

  • Παιδείας και Θρησκευμάτων
  • Εσωτερικών

Οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στεγάζονται εδώ και 25 χρόνια περίπου, στο κτίριο Μουρτζούκου στη πόλη του Βόλου, προσφέροντας σημαντικές υπηρεσίες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς και συμβάλλοντας στην ορθή λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Μετά από την επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην ΔΔ Εκπαίδευσης, διαπιστώθηκε ότι το κτίριο, μεταλλικής κατασκευής, βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση και δεν ανταποκρίνεται πλέον στις σύγχρονες ανάγκες μιας κεντρικής και κομβικής σημασίας υπηρεσία. 

Μετά από σχετική ενημέρωση που λάβαμε για το εν λόγω θέμα, διαπιστώθηκε ότι δε υφίσταται σχέδιο αποκατάστασης των σοβαρών ζημιών που έχει υποστεί το κτίριο, διότι κανένας φορέας δεν αποδέχεται την επίβλεψη και συντήρησή του. 

Ο λόγος έγκειται στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο κτίριο δεν έχει παραληφθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου ως όφειλε, παρά το γεγονός ότι  τα υπόλοιπα σχολικά κτίρια του συγκροτήματος Μουρτζούκου έχουν παραληφθεί κανονικά το έτος 2009, και επιπλέον δεν φαίνεται να είναι εγγεγραμμένο στο κτηματολόγιο! 

Πρόκειται επί της ουσίας για ένα κτίριο φάντασμα, το οποίο φιλοξενεί μια νευραλγική Δημόσια υπηρεσία, υπεύθυνη για την εύρυθμη και ορθή λειτουργία των σχολείων μας.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

  1. Έχουν λάβει γνώση της κατάστασης που επικρατεί στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας;
  2. Ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν για την μεταφορά της ΔΔ Εκπαίδευσης από ένα κτίριο που δεν είναι καταγεγραμμένο πουθενά και εμφανίζει σοβαρά προβλήματα, σε ένα νέο, σύγχρονο και λειτουργικό χώρο;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Παπανάτσιου Αικατερίνη 

error: Content is protected !!