Βόλος: Οι δύο επιθέσεις λευκών καρχαριών στον Παγασητικό – Ποια ήταν τα θύματα

karxarias 5 scaled 1
milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1

Δύο επιθέσεις έχουν καταγραφεί τις τελευταίες δεκαετίες στον Παγασητικό κόλπο, από λευκούς καρχαρίες, σύμφωνα με όσα καταγράφει ο Τύπος της εποχής.

Την 1η Ιουνίου του 1963, ένας λευκός καρχαρίας διάλεξε μια παραλία του Παγασητικού για να κολυμπήσει και να κατασπαράξει την Αυστριακή συγγραφέα Χέλγκα Πογκλ, τρία μόλις μέτρα από την ακτή, μπροστά στα μάτια μιας φίλης της.

Μάλιστα, όταν ένα μήνα αργότερα στις ακτές της Χαλκιδικής πήδησαν έντρομες φώκιες και κοπάδια τόνων, οι ψαράδες εντόπισαν πεντάμετρο καρχαρία στα ανοιχτά, παράτησαν όλα τους τα αλιευτικά μηχανήματα και διέδωσαν πως πρόκειται για τον ίδιο καρχαρία-φονιά της Χέλγκα, σπέρνοντας τον πανικό στους λουόμενους εκείνο το καλοκαίρι.

Τελευταία επίθεση καρχαρία ήταν αυτή του 1981, πάλι στα ανοιχτά του Βόλου και πάλι με αυστριακό θύμα. Μία εξήγηση που δόθηκε για την αυξημένη «δραστηριότητα» καρχαριών στον Παγασητικό, ήταν τα δρομολόγια Συρία-Βόλος που ξεκίνησαν εκείνη την εποχή:

Καρχαρίες ακολούθησαν τα μεγάλα φορτηγά πλοία από τα ανοιχτά της Μεσογείου, για να τρώνε τα «σκουπίδια» τους, και έφτασαν μέχρι τον Παγασητικό.

Δείτε τα δημοσιεύματα:

error: Content is protected !!