Βόλος: Αντιδράσεις στην Εστίαση για την παράταση των μέτρων του κορωνοϊού – Τι ζητούν οι καταστηματάρχες

117445457 3456830827668693 2034198091510907831 o
milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των επαγγελματιών της Εστίασης, μετά την ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά οτι τα περιοριστικά μέτρα παίρνουν παράταση στον Δήμο Βόλου, παρά το ότι τα κρούσματα είναι ελάχιστα την τελευταία εβδομάδα. Οι ιδιοι ζητούν παράταση του επιτρεπόμενου ωραρίου κατά μία ή δύο ώρες, ώστε να ενισχυθούν οι τζίροι.

Συγκεκριμένα, χθες αποφασίστηκαν και ανακοινώθηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

-Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.
-Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.
-Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από Τετάρτη 16-09-2020 και Ω/06:00 έως την Τετάρτη 30-09-2020 και Ω/06:00.

Ο πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου καταστηματαρχών εστίασης Μαγνησίας Στέφανος Στεφάνου, μιλώντας στο TheNewspaper.gr αναφέρει:

«Παρότι και ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος έστειλε υπόμνημα και δύο βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν αναφορά, ακούσαμε χθες τον κ. Χαρδαλιά να ανακοινώνει παράταση των έκτακτων μέτρων. Παρότι στον Βόλο δεν έχουμε εδώ και πολλές ημέρες κρούσματα κορωνοϊού και όλοι οι επαγγελματίες τηρούν τα μέτρα προστασίας με μάσκες και αποστάσεις. Τα Ιωάννινα για παράδειγμα είναι ανοιχτά, παρότι έχουν κρούσματα. Εδώ πρόκειται για μία αδικία. Περιμέναμε να δουλέψουμε. Έχουμε πια σημαντικό πρόβλημα. Έρχονται οι πελάτες με την ψυχή στο στόμα και τρέχουν πανικόβλητοι να φύγουν στις 12.00. Ζητάμε έστω μία παράταση κατά μία ή δύο ώρες. Να μπορέσουμε να διπλασιάσουμε τα προϊόντα που πουλάμε, ώστε να διπλασιάσουμε τον τζίρο μας και να βγάλουμε τα έξοδά μας. Τώρα, μπαίνουμε μέσα. Δε μπορούμε να πούμε στους υπαλλήλους μας οτι θα εργάζονται 3 ή 4 ώρες. Δεν έχουμε στον ήλιο μοίρα πια. Αντιλαμβανόμαστε οτι είναι δύσκολα τα πράγματα κι έχουμε βάλει πλάτη όλοι μας. Αλλά θέλουμε η Κυβέρνηση να μας καταλάβει».

error: Content is protected !!