Δεκάδες νεαροί Βέλγοι θετικοί στον Covid-19 μετά την επιστροφή τους από την Πορτογαλία

2929426
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020, 17:49

KENT728X100

Δεκάδες νεαροί Βέλγοι που επέστρεψαν από διακοπές στην Αλμπουφέιρα (Πορτογαλία) διαγνώστηκαν με τον νέο κορωνοϊό και τους επιβλήθηκε καραντίνα, έγινε σήμερα γνωστό από τον κυβερνήτη της επαρχίας της Δυτικής Φλάνδρας Καρλ Ντεκαλουβέ.

Ο αξιωματούχος μίλησε για 77 κρούσματα το μεσημέρι, εκ των οποίων σχεδόν τα μισά προέρχονταν από τις διακοπές που οργάνωσε το τουριστικό πρακτορείο Summer Bash, το οποίο ειδικεύεται στα ταξίδια για νέους ηλικίας 16-24 ετών.

Τα θετικά κρούσματα, νεαροί άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18-20 ετών, έχουν εκδηλώσει γενικά ελαφρά συμπτώματα, διευκρίνισε ο Ντεκαλουβέ. Κανένα εξ αυτών, σε αυτή τη φάση, δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί, σύμφωνα με τον ίδιο.

Οι περισσότεροι νέοι προέρχονταν από το Βάρεγκεμ, το Τιλτ ή τα περίχωρα του Ρούλερς, στην ολλανδόφωνη επαρχία.

Όλοι οι νέοι που προσβλήθηκαν είχαν ταξιδέψει τις πρώτες 15 ημέρες του Σεπτεμβρίου στην Αλμπουφέιρα, την παράκτια πόλη του Αλγκάρβε (νότια Πορτογαλία), διάσημη για τις παραλίες της και τη νυχτερινή ζωή της.

Σύμφωνα με τον Τζόρντι Στζόνγκερς, υπεύθυνο επικοινωνίας στο Summer Bash, τα 41 από τα 77 κρούσματα ήταν πελάτες του πρακτορείου.

Ως προληπτικό μέτρο, σε συνολικά 130 νέους, που έκαναν διακοπές στην Πορτογαλία με το Summer Bash, οι αρχές συνέστησαν να υποβληθούν σε τεστ και να μείνουν σε καραντίνα 14 ημερών, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Βάσει της κατάταξης από το υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου, η περιοχή του Αλγκάρβε (όπως εκείνη της Λισαβόνας και του πορτογαλικού βορρά) αποτελούν «πορτοκαλί» ζώνες, κάτι που σημαίνει πως «συστήνονται», δεν «είναι υποχρεωτικά», όπως γίνεται στις «κόκκινες» ζώνες, τα τεστ και η καραντίνα κατά την επιστροφή των ταξιδιωτών από εκεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!