Στη Βουλή από το ΚΚΕ το εισιτήριο στο Θαλάσσιο πάρκο Αλοννήσου

bouli olomeleia
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης και Δ. Μανωλάκου σχετικά με την επιβολή εισιτηρίου στην Ά Ζώνη του Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου- Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων

KENT728X100 1

Η ερώτηση:


Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας που δημοσιεύθηκε στις 9/9/2020 στο ΦΕΚ 3832, επιβλήθηκε εισιτήριο – χαράτσι από 11 ως 67 ευρώ, ανάλογα τη δραστηριότητα,  σε κάθε επίσκεψη η οποία θα πραγματοποιείται εντός της ζώνης Ά του ΕΘΠΑΒΣ. Παράλληλα προβλέπεται και το αντίστοιχο πρόστιμο – δεκαπλάσιο του εισιτηρίου- εάν κάποιος δεν πληρώσει και εντοπισθεί εντός της συγκεκριμένης περιοχής.

Και αυτή η ενέργεια της κυβέρνησης έγινε με την αιτιολογία – πρόσχημα της προστασίας του περιβάλλοντος και τη μείωση των αλιευμάτων ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της ΕΕ. Οδηγίες που υλοποιούν την πολιτική της εμπορευματοποίησης – ιδιωτικοποίησης της διέλευσης από θαλάσσιες περιοχές όπως αυτή του ΕΘΠΑΒΣ. Μιας περιοχής η οποία ανήκει στον λαό, στην οποία όμως απαγορεύεται η εφεξής ελεύθερη διέλευση ιδιωτών και αλιέων. 

Συγχρόνως η επιβολή του δυσβάσταχτου ημερήσιου χαρατσιού των 67 ευρώ στους παράκτιους αλιείς των Β. Σποράδων -πλην αυτών της Αλοννήσου- καθιστά απαγορευτική όχι μόνο την αλιεία αλλά ακόμη και τη διέλευση τους από αυτή την μεγάλη θαλάσσια περιοχή, οδηγώντας τους με σιγουριά σε αφανισμό.

Δικαιολογημένη είναι επομένως η αντίδραση και η αγανάκτηση τους απέναντι σε αυτό το νέο μέτρο που αφενός προθέτει ένα ακόμη δυσβάσταχτο για αυτούς χαράτσι, αφετέρου  ευνοεί τις μεγάλες εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας και τα προϊόντα τους.

Φυσικά και δεν είναι τυχαία η συγκεκριμένη ενέργεια της Κυβέρνησης. Είναι αποτέλεσμα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που και η ίδια στηρίζει όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τις πολιτικές τους, αλλά και από κοντά οι δημοτικές αρχές της περιοχής και η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, αν θα προχωρήσουν στην άμεση ανάκληση της ΚΥΑ που επιβάλει εισιτήριο – χαράτσι για την επίσκεψη ιδιωτών και αλιέων στην Ά Ζώνη του Εθνικού Πάρκου της Αλοννήσου

Οι Βουλευτές

Λαμπρούλης Γιώργος

Μανωλάκου Διαμάντω

error: Content is protected !!