Βόλος: 15 μαθητές έμειναν σπίτι – Αρνητές μάσκας οι γονείς τους

2902582
milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1

Δεν έλειψαν τα παρατράγουδα με τους αρνητές της μάσκας, στα σχολεία του Βόλου σε λίγες όμως περιπτώσεις γονεών, οι οποίοι, αν και γνώριζαν πως δεν θα επιτραπεί η είσοδος στα σχολεία σε μαθητές που δεν φορούσαν μάσκα, πήγαν μαζί με τα παιδιά τους έως την είσοδο σε μία προσπάθεια να κάνουν το δικό τους σόου.

Χθες, κατά τη δεύτερη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς δεκαπέντε παιδιά δεν προσήλθαν στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Βόλο, καθώς οι γονείς τους δηλώνουν αρνητές μάσκας.

Μάλιστα, πολλοί εξ αυτών έχουν κοινοποιήσει στους διευθυντές των σχολείων ένα κείμενο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο και σε συνομωσιολογικά sites για τις επιπτώσεις της χρήσης μάσκας στα παιδιά.

Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Μπάμπης Σταχτέας ενημερώθηκε για μία μόνο περίπτωση μαθητή Γυμνασίου, που δεν προσέρχεται λόγω άρνησης χρήσης μάσκας, στα μαθήματα, αλλά θα λάβει κανονικά απουσίες.

Παράλληλα, υπήρξε αίτημα και από μία μικρή μερίδα καθηγητών για μη χρήση μάσκας, το οποίο όμως απορρίφθηκε.

Σε μία περίπτωση, μαθητής αισθάνθηκε ζάλη και αδιαθεσία και επικαλέστηκε τη χρήση μάσκας την ώρα του μαθήματος. Ο μαθητής διέκοψε την παρακολούθηση και πήγε σπίτι του, ενώ ενημερώθηκαν οι γονείς του. Στην περίπτωση αυτή, εφόσον εξεταστεί από γιατρό και αποδειχθεί οτι η μάσκα, του προκαλεί ζάλη, θα υπάρξει παρέμβαση, ώστε να παρακολουθεί το μάθημα εντός της αίθουσας, τηρώντας μεγαλύτερη απόσταση.


error: Content is protected !!