ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξεκίνησε το νέο δικαστικό έτος στον Βόλο με… αποχή λόγω κενών [εικόνες]

119704490 701899560406995 4643706554004189591 n
stergiou
fotou
728x110 3

Με τον καθιερωμένο αγιασμό, τον οποίο τέλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος και με θρησκευτική ευλάβεια στην τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, ξεκίνησε σήμερα επισήμως το νέο δικαστικό έτος στα Δικαστήρια του Βόλου.

728X100

Στην αίθουσα του Πρωτοδικείου συγκεντρώθηκαν δικηγόροι, αρκετά λιγότεροι από κάθε άλλη χρονιά, φορώντας τις προστατευτικές τους μάσκες.

O πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος στο μήνυμά του προς τους συναδέλφους του, τους ευχήθηκε μία καλή δικαστική χρονιά, τόνισε οτι θα πρέπει να τηρούνται όλα τα σχετικά μέτρα προστασίας, ενώ ανακοίνωσε και την πρώτη κινητοποίηση των δικηγόρων του Βόλου με το… “καλημέρα”, λόγω των κενών που υπάρχουν στο Πρωτοδικείο, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην εύρρυθμη λειτουργία του. Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η αποχή από τα καθήκοντά των δικηγόρων την προσεχή Δευτέρα.

Η ανακοίνωση της αποχής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, κατά την συνεδρίαση της 15ης Σεπτεμβρίου  2020, ενημερώθηκε  για την ύπαρξη  ικανού αριθμού κενών που  ήδη υφίστανται σε οργανικές θέσεις Πρωτοδικών στο Πρωτοδικείο Βόλου (και αναμένεται να διευρυνθούν στο  αμέσως επόμενο διάστημα), η μη  ΑΜΕΣΗ αναπλήρωση των οποίων θα οδηγήσει, με μαθηματική βεβαιότητα και σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, σε σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας του Πρωτοδικείου Βόλου, ενός από τα μεγαλύτερα Πρωτοδικεία της Χώρας, που αντιμετωπίζει όμως χρόνια ζητήματα όχι μόνο προσήκουσας (σε σχέση με τις προς εξυπηρέτηση ανάγκες του) στελέχωσής του, αλλά και καταφανούς δυσλειτουργίας των κτιριακών υποδομών του.

Στο πλαίσιο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, αποφάσισε – πέραν των λοιπών ενεργειών παρέμβασης του Συλλόγου, ενώπιον του Άρειου Πάγου και του Υπουργείου Δικαιοσύνης, για την δρομολόγηση λύσεων αντιμετώπισης του ζητήματος – την   (προειδοποιητική) αποχή των Μελών του Συλλόγου από την άσκηση των καθηκόντων τους, την Δευτέρα 21η Σεπτεμβρίου 2020.    

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΟΧΗΣ

Δεν επιτρέπεται η κατάθεση κάθε είδους δικογράφων, πλην των προτάσεων και της προσθήκης  – αντίκρουσης, εφόσον την ημέρα της αποχής (21.09.2020) συμπληρώνεται η προθεσμία κατάθεσης αυτών.

Δεν επιτρέπεται η υπογραφή και επίδοση αποφάσεων, επιταγών προς πληρωμή και εκτέλεση, εξώδικων δηλώσεων, οι παραστάσεις σε Συμβολαιογραφεία, Υποθηκοφυλακεία και  Κτηματολογικά Γραφεία.   

Άδειες θα χορηγούνται για τις ακόλουθες περιπτώσεις:

1.-Παραγραφές – Προθεσμίες.

2.-Ποινικές υποθέσεις στα πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής και για πλημμελήματα που από το χρόνο τέλεσης της πράξης έχει συμπληρωθεί  εξαετία σε α΄ βαθμό και επταετία σε β΄ βαθμό.

3.- Αυτόφωρη διαδικασία.

Αναβολές: Για τη διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται στους συναδέλφους η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση – στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου.

Δείτε εικόνες:

error: Content is protected !!