Ο Γ. Λαμπρούλης για τα σοβαρά προβλήματα λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων

ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ Σ Γ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΚΕ 737x405
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ερώτηση για τα σοβαρά προβλήματα λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση συνταξιοδοτικών αποφάσεων προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ κ. Γιώργος Λαμπρούλης. Αναλυτικά η ερώτησή του:

Εκατοντάδες ασφαλισμένοι τέως ΙΚΑ με διαδοχική ασφάλιση και ασφαλισμένοι του τέως ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ (υπάλληλοι του φορέα), μετά την ενοποίηση των ασφαλιστικών τους φορέων στον ΕΦΚΑ, βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς ακόμη και επί 3,5 με 4 χρόνια δεν έχει προωθηθεί η διαδικασία συνταξιοδότησής τους. Το πρόβλημα οφείλεται στη μη έκδοση των απαιτούμενων εγκυκλίων, για τον καθορισμό του φορέα για την προώθηση της διαδικασίας έκδοσης των εκκρεμών συνταξιοδοτικών αποφάσεων και επιτείνεται λόγω της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ.

Οι παραπάνω ασφαλισμένοι για όλα αυτά τα χρόνια είτε μένουν χωρίς εισόδημα είτε είναι αναγκασμένοι να διαβιούν με την προκαταβολή συνταξιοδότησης. Ουσιαστικά οδηγούνται σε οικονομική ασφυξία, όμηροι της ακολουθούμενης διαχρονικά πολιτικής για την κοινωνική ασφάλιση.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

· Σε ποιες επείγουσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, για την έκδοση όλων των απαιτούμενων εγκυκλίων, ώστε να σταματήσει συνολικά το αίσχος στις καθυστερήσεις στην έκδοση και απονομή των συντάξεων. Να πάρουν άμεσα τις συντάξεις τους οι δικαιούχοι.

· Να στελεχωθούν πλήρως, με μόνιμο προσωπικό, οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, για να μπορούν να ανταποκριθούν στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, μετά την ενοποίηση των ταμείων.

Πηγή: onlarissa.gr

KENT728X100 1
error: Content is protected !!