ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 30ου δημ. σχολείου Λάρισας στηρίζει την κινητοποίηση της Ένωσης Γονέων

daskala
stergiou
fotou
728x110 3

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 30ου Δημ. Σχολείου Λάρισας αποφάσισε να στηρίξει την κινητοποίηση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Λάρισας και των φορέων της πόλης στις 18/9/2020 στην πλατεία Λαμπρούληστο Φρούριο στις 7μ.μ. . Καλούμε όλους τους γονείς να συμμετάσχουν, ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες για τα παιδιά μας στα σχολεία.Συγκεκριμένα απαιτούμε άμεσα μέτρα :

728X100

– 15 μαθητές ανά τμήμα. Άμεση αξιοποίηση άδειων αιθουσών και σχολείων, καθώς και άλλων κρατικών-δημοτικών υποδομών, ή ακόμα και ιδιωτικών, που πληρούν τις προϋποθέσεις.

– Άμεση εκπόνηση κεντρικού πανελλαδικού σχεδίου για νέα σχολικά κτήρια, που να     καλύπτουν τις ανάγκες για σχολική στέγη. Να σταματήσει το αίσχος με τα container και τις προκάτ αίθουσες.

– Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών, που να ικανοποιεί την παραπάνω συνθήκη για περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές.

– Κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς εδώ και τώρα. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών και του βοηθητικού προσωπικού που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

– Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

– Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για Μέσα Ατομική Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κ.λ.π.

– Άμεση επανέναρξη του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, που είναι απολύτως απαραίτητα σε χιλιάδες οικογένειες, που πλήττονται από τη φτώχεια και την ανεργία.

– Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.

– Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο υγειονομικής λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

– Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on–line μετάδοση των μαθημάτων.

– Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με γενναίες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για την στελέχωση των απαραίτητων κλινών σε ΜΑΦ και ΜΕΘ.

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!