ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βόλος: Σε συναγερμό το hot spot του «Μόζα» – Η κίνηση του Υπουργείου

volos 02

Οργανωμένο σχέδιο καταστροφής των δομών φιλοξενίας μεταναστών μέσω πυρκαγιών “βλέπει” το αρμόδιο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ύστερα από τις φωτιές σε Μόρια και Σάμο.

KEN 728X100

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το TheNewspaper.gr δόθηκε εντολή να αυξηθούν τα μέτρα προστασίας των δομών και οι κατά τόπους κρατικές δυνάμεις να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών “Μόζα” του Βόλου, μεταφέρθηκε σε μόνιμη βάση ένα πυροσβεστικό όχημα, προκειμένου νε περίπτωση φωτιάς να παρέμβει άμεσα, χωρίς να προκληθούν σοβαρές ζημιές στις εγκαταστάσεις.

Εξι συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Μόρια

Σε έξι συλλήψεις για τον εμπρησμό του ΚΥΤ της Μόριας προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. όπως ανακοίνωσε από τη Μυτιλήνη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης συνεχάρη για την επιτυχία της σύλληψης των εμπρηστών, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στη Λέσβο και συγκεκριμένα τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ενώ σημείωσε ότι «με τις συλλήψεις καταρρίπτονται τα σχετικά σενάρια ακραίων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι συλληφθέντες είναι Αφγανοί, ενώ δύο εξ αυτών είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι. 

Από τα έξι άτομα, τα τέσσερα συνελήφθησαν στη Μυτιλήνη.

Ο πέμπτος εκ των συλληφθέντων, ένας 17χρονος Αφγανός εντοπίστηκε σε δομή της Πιερίας όπου είχε μεταφερθεί την επομένη του εμπρησμού.

Ο έκτος συλληφθείς είναι επίσης 17χρονος και εντοπίστηκε σε δομή της Θεσσαλονίκης όπου είχε μεταφερθεί μαζί με ομάδα ανηλίκων. 

Κατά τις ίδιες πηγές, οι αρχές οδηγήθηκαν στα ίχνη των εμπρηστών τόσο από υλικό που είχε καταγραφεί σε βίντεο όσο και από μαρτυρικές καταθέσεις.

error: Content is protected !!