ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρόταση στην Ευρωβουλή να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης στον…Ντόναλντ Τράμπ!

2930548


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020, 15:46

KEN 728X100 2

Ανταπόκριση από Στρασβούργο – Νίκος Ρούσσης

Δύο Γερμανοί ευρωβουλευτές (Christine Anderson και Joachim Kuhs), ο Εσθονός ευρωβουλευτής Jaak Madison και η Φιλανδέζα ευρωβουλευτής Laura Huhtasaari, άπαντες της Ομάδας Ταυτότητας και Δημοκρατίας, κατέθεσαν Πρόταση Ψηφίσματος, με την οποία ζητείται από την Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, να ταχθούν υπέρ της απονομής του φετεινού Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ!

 Ανεξαρτήτως της «τύχης» που θα έχει η εν λόγω «ρηξικέλευθρη» πρόταση Ψηφίσματος, ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιχειρηματολογία των τεσσάρων ευρωβουλευτών, στο να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης στον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Κατά πώς λένε, λαμβάνουν υπόψη ότι:

– Η ΕΕ απείλησε να στερήσει από τα κράτη της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου το καθεστώς τους, ως υποψηφίων χωρών, επειδή σκοπεύουν να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

-Στο πλαίσιο των προσπαθειών του για επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύτηκε, μαζί με αυτά τα κράτη, να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

– Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει επίσης μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας ενώ υποστήριξε τη δημιουργία διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

-Δεν είναι ασυνήθιστο να προτείνουμε έναν Πρόεδρο των ΗΠΑ για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης – συμπεριλαμβανομένου του προκατόχου του Ντόναλντ Τραμπ, Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα, αν και έσυρε τη χώρα σε πολλούς πολέμους.

Μ’ αυτήν, την εμφανώς φιλο-Ισραηλινή, επιχειρηματολογία, οι προαναφερθέντες τέσσερις ευρωβουλευτές, προτείνουν να δοθεί το φετεινό Βραβείο του Νόμπελ Ειρήνης στον Ντόναλντ Τράμπ.

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020, 15:46

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!