ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην Ευρωκοινοβούλιο το θέμα της καύσης απορριμμάτων στον Βόλο

602x338 cmsv2 968b1bff 6ac9 52a4 8585 3eabbdce9a81 3996684

Την περασμένη Τρίτη στις Σταγιάτες, μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου μετά από σχετική πρόσκληση συναντήθηκαν με κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 με  επικεφαλής τον Γραμματέα κ. Γιάνη Βαρουφάκη την Αντιπρόεδρο της Βουλής κα Σοφία Σακοράφα και άλλα μέλη. Η συνάντηση έγινε για θέματα που αφορούν την διαχείριση των αποβλήτων, την ανακύκλωση τους αλλά και την καύση τους τόσο στο Βόλο όσο και στις υπόλοιπες τσιμεντοβιομηχανίες της χώρας αλλά και σε άλλες μονάδες  με αφορμή και το εγκληματικό νέο ΕΣΔΑ που καθιστά την Ελλάδα χώρα-αποτεφρωτήρα αλλά και το εργοστάσιο SRF που σχεδιάζεται από τον Δήμο Βόλου. 

KEN 728X100

Η συνάντηση είχε σχεδιαστεί από καιρό, στα πλαίσια της ενημερωτικής δραστηριότητας της Επιτροπής, αλλά και του ενδιαφέροντος που εκδήλωσε ο κ. Βαρουφάκης όταν ενημερώθηκε από τον βουλευτή κ. Κρίτωνα Αρσένη για την εκτεταμένη συνεργασία που υπάρχει εδώ και καιρό.

Τα μέλη της Επιτροπής αφού ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 για τις εξελίξεις, παρέδωσαν έντυπο υλικό με λεπτομερείς αναφορές και πληροφορίες που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάδειξη του προβλήματος σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Η κ. Σακοράφα ενημέρωσε για τη δυνατότητα καταγγελίας και μεταφοράς του προβλήματος σε επίπεδο Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και συμφωνήθηκε να υπάρξει λεπτομερής ενημέρωση για την ολοκληρωμένη ανάδειξη του θέματος σε όλα τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι θα αναφερθεί στο πρόβλημα της ρύπανσης του Βόλου στην ομιλία του στην ΔΕΘ καταγγέλοντας την αδιαφορία της κυβέρνησης για την δημόσια υγεία, τονίζοντας κατηγορηματικά ότι το ΜέΡΑ25 είναι αντίθετο σε κάθε είδος καύσης, διότι η παραγωγή CO2 οξύνει το πρόβλημα της υπερθέρμανσης της Γης και τάχθηκε υπέρ της γενικευμένης ανάπτυξης ανανεώσιμων μεθόδων παραγωγής Ενέργειας. 

Η συνάντηση έκλεισε με την υπόσχεση της συνεχούς αλληλοενημέρωσης και συνεργασίας σε κάθε επίπεδο.

«Η “Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Κατά της Καύσης Σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ” προσβλέπει και σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες και από τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά ή μη κόμματα. Ο αγώνας για μια καθαρότερη ατμόσφαιρα δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ούτε κομματικός, ούτε οπαδικός, ούτε ιδεολογικός. Είναι αγώνας ζωής» δηλώνουν τα μέλη της Επιτροπής.

error: Content is protected !!