ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κ. Γουργουλιάνης: Έτσι θα αποσυμφορηθούν τα Νοσοκομεία

201809011352579381
stergiou
fotou
728x110 3

Τη δική του παρέμβαση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων της χώρας κάνει ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κώστας Γουργουλιάνης.

728X100 3 1

Συγκεκριμένα, αναφέρει σε δήλωσή του:

Η ώρα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας … Έχετε φαντασθεί τις επίσημες ημερήσιες ανακοινώσεις να περιγράφουν μαζί με τον αριθμό αυτών που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοιό, πόσοι βρίσκονται σπίτια τους, πόσοι εισήλθαν στα νοσοκομεία και πόσοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας; Σήμερα μαθαίνουμε τον αριθμό των “κρουσμάτων”, αναζητούμε τον ημερήσιο αριθμό των τεστ, και αξιολογούμε καθημερινά τον αριθμό των διασωληνωμένων.

Τώρα γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι το 80% περίπου αυτών που βρέθηκαν με θετική δοκιμασία για κορονοιό είναι ασυμπτωματικοί ή έχουν ήπια συμπτώματα. Απομονώνονται επομένως οι περισσότεροι στο σπίτι (με οδηγίες παρακολούθησης ), απαιτείται συχνή επικοινωνία με τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας, ιατρικές επισκέψεις εάν χρειασθεί ή διακομίζονται στο νοσοκομείο (όσοι έχουν ένδειξη). Είναι η ώρα οι γιατροί και οι νοσηλευτές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, που στερήθηκαν τα χειροκροτήματα στην προηγούμενη φάση της πανδημίας να κερδίσουν τη θέση τους. Απαιτούνται όμως σαφείς οδηγίες που θα έπρεπε ήδη να είχαν εκπονηθεί. Έτσι θα αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία, οι βαρέως πάσχοντες θα έχουν καλύτερη αντιμετώπιση, θα έχουμε πολύ καλύτερη εικόνα για την βαρύτητα της πανδημίας και ίσως επιτέλους, έστω και βίαια αποκτήσουμε δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας στην πατρίδα μας.

error: Content is protected !!