ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος στον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου

2020.09.17 ΜΕΪΚ ΕΜΠΟΡ.ΣΥΛΛ.ΒΟΛΟΥ
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος βρέθηκε στα Γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου & Ν.Ιωνίας, όπου έλαβε αναλυτική ενημέρωση από το Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Οντόπουλο Αποστόλη και το μέλος του Δ.Σ. κ. Αβαριτσιώτη Κώστα για τα τρέχοντα ζητήματα του εμπορικού κόσμου της περιοχής.

KEN 1

Κατά τη συζήτηση, καταδείχθηκε η πτωτική πορεία της αγοράς και των εμπόρων κατά την τελευταία 10ετία συνολικά, μία πορεία εντάθηκε από την εξάπλωση της πανδημίας και η οποία καταγράφει μείωση του τζίρου των εμπορικών επιχειρήσεων της Μαγνησίας ως και 70%.  Οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου επεσήμαναν την ισχυρή διασύνδεση των τομέων της τοπικής οικονομίας (τουρισμός, επιχειρήσεις εστίασης, εμπορικά καταστήματα) και την ανάγκη αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων που επέφερε η υγειονομική κρίση συνολικά και όχι αποσπασματικά. Όσον αφορά τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση για την στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, αυτά κρίνονται από τους εκπροσώπους του Συλλόγου ως ανεπαρκή, καθώς κυρίως οι μικρές και οι μικρομεσαίες ατομικές επιχειρήσεις έχουν πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει επικαιροποιημένη δέσμη μέτρων, όπως αυτά της μη επιστρεπτέας προκαταβολής στους επιχειρηματίες, τον άτοκο δανεισμό με εγγύηση ελληνικού δημοσίου, τη μεγαλύτερη διευκόλυνση στην  αποπληρωμή επιταγών και γραμματίων, μέτρα που θα έπρεπε να έχουν ήδη ληφθεί για να μην βρίσκεται η αγορά στο σημείο που είναι σήμερα, με την επιβίωση των περισσότερων επιχειρήσεων να κρίνεται. «Οι έμποροι θα έπρεπε ήδη να έχουν διευκολυνθεί έμπρακτα με ευέλικτα και όχι άτεγκτα χρηματοδοτικά εργαλεία», σημείωσε.

Ο Βουλευτής δεν παρέλειψε να τονίσει για ακόμη μία φορά τη σημασία της ενίσχυσης του Νοσοκομείου Βόλου με τον απαραίτητο Μοριακό Αναλυτή, που θα δώσει τη δυνατότητα συνεχών και προληπτικών ελέγχων, καθώς όπως ανέφερε «η πρόληψη επαναφέρει το αίσθημα της ασφάλειας γεγονός άρρηκτα συνδεδεμένο με την οικονομική κατάσταση και την καταναλωτική συμπεριφορά των πολιτών».

Ο κ. Μεϊκόπουλος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη γόνιμη συνάντηση, υπογράμμισε ότι βρίσκεται πάντα στη διάθεσή τους και δεσμεύθηκε να αναδείξει και κοινοβουλευτικά τα ζητήματα που συζητήθηκαν.

error: Content is protected !!