Στο πεδίο της «μάχης» ο Τριαντόπουλος

119928392 2134821819996038 219956122294945066 o
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Παρών στις επιχειρήσεις διάσωσης πολιτών στη Νέα Αγχίαλο ήταν ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος, αφού εκεί είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του.

KENT728X100 1

Σε δήλωσή του ο κ. Τριαντόπουλος αναφέρει:

Η χθεσινή ημέρα ήταν πολύ δύσκολη για την περιοχή μας και, δη, για τις περιοχές Νέας Αγχιάλου και Αλμυρού που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Από νωρίς το βράδυ είμασταν στην περιοχή.

Στη Ν. Αγχίαλο, σε στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και πολίτες της περιοχής, μέχρι αργά το βράδυ, πραγματοποιήθηκε μία ευρείας κλίμακας επιχείρηση απομάκρυνσης και απεγκλωβισμού περισσοτέρων από τριάντα πολιτών από κατοικίες και αγροτικές εγκαταστάσεις. Είμασταν εκεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, σε επικοινωνία και με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλία.

Θέλω να ευχαριστήσω το Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου κ. Γιώργο Πράττο και όλα τα στελέχη των δημοτικών υπηρεσιών, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας κ. Νικόλαο Μητσιογιάννη και όλα τα στελέχη της πυροσβεστικής, τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας της περιοχής μας, τους ιδιώτες και συμπολίτες μας που συνέδραμαν, την Πρόεδρο και μέλη του τοπικού συμβουλίου Ν. Αγχιάλου, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους για την υπομονή και συνεργασία τους.

Παράλληλα, αίσιο τέλος είχε και η ευρείας κλίμακας επιχείρηση, από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, στον Αλμυρό για τον απεγκλωβισμό πολιτών, για την οποία ενημερωθήκαμε αρμοδίως όταν φτάσαμε με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής στην περιοχή.

Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα εντατικού απολογισμού των ζημιών και των απωλειών, ώστε να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν οι αποζημιώσεις και οι αποκαταστάσεις, σε ιδιωτικές περιουσίες και υποδομές, καθώς είναι πολλές και αναγκαίες για να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς η καθημερινότητα και η οικονομική ζωή του τόπου. Προς αυτή την κατεύθυνση, θα είμαστε σε στενότητα συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και αρμόδιους για να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

error: Content is protected !!