Επιστολή διαμαρτυρίας Μανώλη στο Υπ. Παιδείας για τη χρήση σχολείου του Πυργετού για την εκπαίδευση ασυνόδευτων προσφυγόπουλων

manolis1 780x405
ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Έντονη διαμαρτυρία προς το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε ο Δήμαρχος Τεμπών Γεώργιος Μανώλης, για την απόφαση της υφυπουργού να χρησιμοποιηθεί το σχολικό συγκρότημα Πυργετού για την εκπαίδευση των ασυνόδευτων παιδιών – προσφυγόπουλων κατά τις απογευματινές ώρες.

Θεωρεί την απόφαση αυθαίρετη και άδικη, αρχικά γιατί δεν ενημερώθηκε και δεν ρωτήθηκε ο Δήμος στον οποίο ανήκει το συγκεκριμένο σχολείο και γιατί η δομή που φιλοξενούνται τα συγκεκριμένα προσφυγόπουλα ανήκει διοικητά σε άλλο Δήμο του νομού Λαρίσης, ενώ το σχολείο απέχει από τη δομή φιλοξενίας περίπου 26 χιλιόμετρα. Επομένως δημιουργείται άμεσα και το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών – προσφυγόπουλων. Στο δε Δήμο που ανήκει η δομή φιλοξενίας τους υπάρχουν σχολικά συγκροτήματα διαθέσιμα (μάλιστα κάποια δεν χρησιμοποιούνται) τα οποία θα μπορούσαν άνετα να λειτουργήσουν για τον σκοπό αυτό και σε απόσταση πλησιέστερη της προτεινόμενης.

“Σεβόμενοι το δικαίωμα των παιδιών αυτών στην εκπαίδευση και αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα και σοβαρότητα της παροχής παιδείας σε όλα τα προσφυγόπουλα διαμαρτυρόμαστε για την αυθαίρετη και άδικη απόφαση της υφυπουργού, οφείλοντας να προτάξουμε την προστασία των μαθητών του Δήμου μας που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο.

Στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα στεγάζεται Γυμνάσιο και Λύκειο και συνολικά φοιτούν εκατόν εξήντα εννέα (169) μαθητές της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης. Οι αίθουσες διδασκαλίας χρησιμοποιούνται όλες για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του σχολείου, σύμφωνα με τα δεδομένα για την προστασία από την πανδημία μετά τον απαραίτητο καθαρισμό απολυμαίνονται ώστε την επομένη μέρα να χρησιμοποιηθούν από τους φοιτούντες νομίμως μαθητές.

Απαιτούμε να επανεξεταστεί το θέμα της συστέγασης του σχολείου των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στο σχολικό συγκρότημα Πυργετού του Δήμου μας, με την απαιτούμενη σοβαρότητα και ευαισθησία για την προστασία των μαθητών μας και την μη ταλαιπωρία και μακρινή μετακίνηση των προσφυγόπουλων, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμοι σχολικοί χώροι κατάλληλοι για την εκπαίδευσή τους πλησιέστερα της δομής φιλοξενίας τους και εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου που ανήκει” αναφέρει στην επιστολή του ο Δήμαρχος ενώ συγκαλεί αύριο έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο με τη συμμετοχή των Διεθυντών Γυμνασίου και Λυκείου Πυργετού, των Προέδρων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 2
error: Content is protected !!