Η Ζέττα Μακρή προσκεκλημένη στο Olympia Forum

zetta olympia 1
stergiou
fotou
728x110 3

Μόνη προσκεκλημένη από όλους τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, η βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή συμμετείχε στις εργασίες του Olympia Forum, με την ιδιότητά της ως προέδρου της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών.

KENT728X100

Το συνέδριο διεξήχθη στο Συνεδριακό Κέντρο  της Αρχαίας  Ολυμπίας, το τριήμερο από 18 – 21 Σεπτεμβρίου 2020,  με θέμα την οικονομική ενδυνάμωση της περιφερειακής συνεργασίας. Στο συνέδριο ήταν προσκεκλημένοι κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Θόδωρος Σκυλακάκης, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Χάρης Θεοχάρης, οι υφυπουργοί Χρήστος Δήμας και Δόμνα Μιχαηλίδου, ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού  κ. ΆλεξΠατέλης, ο πρόεδρος των ευρωπαϊκών περιφερειών κ. Α. Τζιτζικώστας, περιφερειάρχες, ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης και οικονομικοί παράγοντες.

Στο επιτυχημένο αυτό συνέδριο – όπου οι παρεμβάσεις ήταν είτε με φυσική παρουσία είτε διαδικτυακές –  έγινε, μεταξύ άλλων, διεξοδική αναφορά στις δυνατότητες της περιφέρειας, στον ρόλο που θα διαδραματίσουν μετά την πανδημία, στις αλλαγές της χρηματοδοτικής περιόδου 2014-2020, στον μελλοντικό κοινοτικό προϋπολογισμό, στις επενδύσεις της ευρωπαϊκής πράσινης συμφωνίας, στην ψηφιακή μεταρρύθμιση, στην κυκλική οικονομία, καθώς και στην πρόκληση της απολιγνιτοποίησης.

Στις δηλώσεις της, η κ. Μακρή ανέφερε, συγχαίροντας τους διοργανωτές, την σπουδαιότητα και τον κομβικό ρόλο των ελληνικών περιφερειών στην απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, στην ορθή υλοποίηση της ψηφιακής μεταρρύθμισης, στον εκσυγχρονισμό της αγροτικής οικονομίας, καταθέτοντας και την δική της εμπειρία από τις συνεδριάσεις της κοινοβουλευτικής επιτροπής, της οποίας προεδρεύει,και την πεποίθησή της ότι οι περιφέρειες μόνο θετικά θα συμβάλλουν στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού της χώρας, της δημόσιας διοίκησης και υγείας. 

error: Content is protected !!