ΚΚΕ εναντίον Σταχτέα για τη δήλωση περί καταλήψεων

kke
milonas 728x90 1
728x110 1

«Απαράδεκτες» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ στον Βόλο, τις δηλώσεις του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Χαράλαμπου Σταχτέα για τις καταλήψεις.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

Οι δηλώσεις του Διευθυντή Β’θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Χ. Σταχτέα, ότι οι κινητοποιήσεις των μαθητών αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και οι «νουθετήσεις» προς τους γονείς για να απαγορεύσουν στα παιδιά τους τη συμμετοχή σε αυτές, είναι απαράδεκτες, αντιπαιδαγωγικές, ταιριαστές σε έναν εκπρόσωπο της κυβέρνησης που έχει αναλάβει και ρόλο εισαγγελέα για να καλύψει τα εγκληματικά κενά και τις ελλείψεις στα σχολεία.

Επικίνδυνες δεν είναι οι κινητοποιήσεις των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών που παλεύουν για καθαρά σχολεία, αίθουσες και καθηγητές, επικίνδυνη είναι η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης. Επικίνδυνη είναι η πολιτική των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς με τις χαμένες ώρες για άλλη μια χρονιά, των αιθουσών που στοιβάζονται 25 μαθητές, της έλλειψης καθαριστριών και της εργασιακής τους ομηρίας, του σχολείου που «εξοντώνει» αντί να μορφώνει όπως εύστοχα λένε και οι ίδιοι οι μαθητές. 

Είναι η πολιτική που έχει αφήσει τα νοσοκομεία ανοχύρωτα, τους υγειονομικούς «γυμνούς» μπροστά στην πανδημία, τους χώρους δουλειάς κάτεργα για την εξάπλωση του κορονοϊού. Είναι η πολιτική που θυσιάζει τη ζωή και την υγεία του λαού και των παιδιών του για χάρη της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, στους οποίους επιπλέον μοιράζει δισεκατομμύρια από το υστέρημα του λαού, την ίδια στιγμή που δεν διαθέτει ούτε μισό ευρώ για τις ανάγκες σε παιδεία και υγεία. Αυτή την πολιτική έχουν κάθε λόγο να την αντιπαλεύουν οι μαθητές με τους αγώνες τους. 

error: Content is protected !!