Η Ζ. Μακρή στηρίζει τα αγωνιώδη αιτήματα του σωματείου μισθωτών κυλικείων δημοσίων σχολείων

zeta 1024x610 1
milonas 728x90 1
728x110 2

Για ακόμη μία φορά, η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, έσπευσε, αυθημερόν, να στηρίξει, κοινοβουλευτικά, τα ζητήματα, που απασχολούν, έντονα, το σωματείο μισθωτών κυλικείων δημοσίων σχολείων του Ν. Μαγνησίας, λόγω των καταστάσεων, που διαμορφώθηκαν από την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού. Με κοινοβουλευτική της παρέμβαση, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020, προς τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκο, ζητεί, όχι μόνο την μείωση του ενοικίου κατά 40%, για όλο τον χρόνο, αλλά και την παράταση της μίσθωσης, για δύο χρόνια, των σχολικών κυλικείων, όπως, επίσης και την δυνατότητα επιστροφής της προκαταβολής σε όσους «επιθυμούν» να εγκαταλείψουν τα  κυλικεία. 

Ειδικότερα, τους  τελευταίους έξι μήνες, ο κλάδος των κυλικείων αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων, που δημιούργησε η  κατακόρυφη πτώση του τζίρου τους και επηρεάζει, αρνητικά, την ομαλή επιβίωση των επαγγελματιών, των εργαζομένων και των οικογενειών τους, αφού τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, τόσο εξαιτίας του COVID-19, όσο και των θερινών διακοπών, ενώ, πολλά  από αυτά, συνεχίζουν να παραμένουν κλειστά, λόγω καταλήψεων, στον νομό. Ακόμη, εκτιμάται ότι, περαιτέρω, έξαρση της υγειονομικής κρίσης, κατά το φθινόπωρο και χειμώνα, θα επιφέρει το τελειωτικό πλήγμα στα κυλικεία αφού, δυνητική απαγόρευση λειτουργίας των σχολικών μονάδων θα σημαίνει, αυτόματα, και παύση λειτουργίας των κυλικείων. 

Η κ. Μακρή, αναγνωρίζοντας τα δίκαια και αγωνιώδη αιτήματα του συγκεκριμένου επαγγελματικού κλάδου, βρίσκεται, για μία ακόμη φορά, δίπλα τους, προκειμένου αυτά να αναδειχθούν και να υπάρξει η ανάλογη μέριμνα, από τους αρμόδιους, για την ανακούφιση της επαγγελματικής αυτής τάξης αλλά και για την απτή απομείωση των επιπτώσεων, που προκάλεσε η υγειονομική κρίση. 

error: Content is protected !!