Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Αλμυρό

120193162 324828508812425 4639499332272121456 n
milonas 728x90 1
728x110 2

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που περιόδευσε τις πληγείσες από τον Ιανό περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας, βρέθηκε την Πέμπτη 24/9 στον Αλμυρό και συναντήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης με τον Δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο.

Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τους Σταύρο Αραχωβίτη (Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης), Ολυμπία Τελιγιορίδου (αναπληρώτρια Τομεάρχη) και Φάνη Κουρεμπέ (Συντονιστή Αγροτικού τμήματος) ενώ συνοδεύονταν από τους βουλευτές Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου και Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και τον Περιφερειακό Σύμβουλο με την παράταξη “Η Θεσσαλία στην καρδιά μας”, Γιώργο Ζώγα.

Έγινε αναλυτική και εκτενής περιγραφή από τον Δήμαρχο των μεγάλων καταστροφών που άφησε στον Δήμο Αλμυρού η πρόσφατη θεομηνία σε υποδομές, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο (ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι αγρότες περίμεναν να αποκομίσουν τους καρπούς των κόπων τους), καθώς και των τρόπων και μεθόδων που μετέρχεται ο Δήμος προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα και να αποζημιωθούν οι πληγέντες όσο το δυνατόν πιο δίκαια και γρήγορα. Διαπίστωσε την ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί ο Δήμος και ζήτησε τη συστράτευση όλων, ώστε να αποκατασταθεί κάποια κανονικότητα.

Από την πλευρά του ο κ, Αραχωβίτης αφού διαπίστωσε πως αντίκρισε εικόνες απερίγραπτης καταστροφής σε όλη τη Θεσσαλία, τόνισε πως τα εργαλεία που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κατάστασης δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση. Πρότεινε να ενεργοποιηθεί άμεσα το Ταμείο Αγροτικών Εγγυήσεων ώστε να δοθούν άτοκα δάνεια στους αγρότες, να καταβληθεί άμεσα η προκαταβολή  της ενίσχυσης, να στηριχτεί με επιπλέον προσωπικό ο ΕΛΓΑ και να ενεργοποιηθεί το άρθρο 8 του κανονισμού λειτουργίας του, που προβλέπει γενικευμένη και όχι εξατομικευμένη εκτίμηση των ζημιών, έτσι ώστε να μην καθυστερήσει η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων.

Σε παρέμβασή του ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Ζώγας, ζήτησε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην πάψουν να βρίσκονται διαρκώς στην περιοχή του Αλμυρού ακόμη κι όταν σβήσουν οι προβολείς της δημοσιότητας, ενώ άσκησε κριτική στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την κρίση, ασκώντας μόνο επικοινωνιακή πολιτική.

error: Content is protected !!