Σε Νέα Αγχίαλο και Αιδίνιο ο Αργύρης Κοπάνας – Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης

KOPANAS AGXIALOS
milonas 728x90 1
728x110 2

Σε Αγχίαλο και Αιδίνιο περιόδευσε ο αντιδήμαρχος Αργύρης Κοπάνας, συνοδευόμενος από την πρόεδρο της Ν. Αγχιάλου Βάσω Πυργάνη Παρασκευοπούλου και τον πρόεδρο του Αιδίνιου Δημήτρη Βαλκανιώτη, προκειμένου να παρακολουθήσει τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών.

Ο Αργύρης Κοπάνας μίλησε για «μια πολύ δύσκολη κατάσταση, που αντιμετωπίστηκε υπό τις οδηγίες του δημάρχου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης του ακραίου φαινομένου, μηχανήματα έσπευσαν και δόθηκε μάχη από τα στελέχη της πολιτικής προστασίας του Δήμου και τους υπαλλήλους του πολυδύναμου τμήματος για να αποφευχθούν τα χειρότερα και πρωτίστως να μην θρηνήσουμε θύματα.

Έως σήμερα έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό η βατότητα και η πρόσβαση σε καλλιέργειες. Γκρέιτερ και τζι σι μπι επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές διανοίγοντας δρόμους, και καθαρίζοντας το παραλιακό μέτωπο, ιδίως στους οικισμούς Δημητριάδος και Λόγγου, όπου σημειώθηκαν τεράστιες ζημιές. Υδροφόρες και μπομπ κατ επιχειρούν μέσα στην Αγχίαλο, ενώ συνεργείο αποκατέστησε πρόβλημα στην υδροδότηση.

Παράλληλα, πραγματοποιείται η επίστρωση των σκαμμάτων των έργων αποχέτευσης και ύδρευσης με ασφαλτικά».

Ο κ. Κοπάνας έκανε λόγο «για τη συμμετοχή αντιπροσωπείας της δημοτικής αρχής στις δύο συσκέψεις, που έλαβαν χώρα σε Αλμυρό και Αγχίαλο με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, βουλευτές του Νομού, τον Περιφερειάρχη και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, όπου εκτέθηκε αναλυτικά η κατάσταση και ζητήθηκε η κήρυξη της Δημοτικής Ενότητας Αγχιάλου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως και έγινε με την υπ’αρίθμ  6949/20.9.2020 απόφαση του γενικού γραμματέα πολιτικής προστασίας.

Τέλος, απεστάλη αίτημα στα αρμόδια υπουργεία για χρηματοδότηση με τις διαδικασίες του κατεπείγοντος του ποσού των 1.500.000 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών στην αγροτική οδοποιία, το εσωτερικό οδικό δίκτυο και στο κτίριο του Δημαρχείου, πέρα από το ποσό των 150.000 ευρώ που ήδη εγκρίθηκε.

Η προσπάθεια συνεχίζεται με επεμβάσεις της πολιτικής προστασίας και του αρμόδιου αντιδημάρχου Γ. Πράττου σε όλα τα σημεία, που εγκυμονούν κινδύνους για τους συνδημότες μας.

Την επόμενη εβδομάδα ενεργοποιείται η διαδικτυακή πλατφόρμα, όπου οι πληγέντες θα αιτούνται του ποσού των 5.000 και 8.000 ευρώ, ενώ ήδη στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ δηλώνονται οι ζημίες σε καλλιέργειες και ζώα».

error: Content is protected !!