Ζέττα Μακρή: Δικαιούχοι και ποσό αποζημίωσης στους ελαιοπαραγωγούς – δυναμική ενίσχυση του ελληνικού ελαιολάδου εάν εγκρίνει η Ε.Ε.

4960198 1 1
stergiou
728x110 3

Σήμερα Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου του 2020, ο ΥΠΠΑΤ κ. Μάκης Βορίδης  έστειλε επιστολή στις υπηρεσίες της ευρωπαϊκής επιτροπής για να διαβουλευθεί το περιθώριο χορήγησηέκτακτης και προσωρινής στήριξης στους γεωργούς των τομέων, που πλήττονται, ιδιαίτερα, από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Αναγνωρίζοντας ο Υπουργός την εξέχουσασημασία του ελαιολάδου ως εθνικού – στρατηγικού προϊόντοςγια τον πρωτογενή τομέα αποφάσισε να ζητήσει την στήριξη των παραγωγών- κατά κύριοεπάγγελμα αγροτών – από το νέο μέτρο ( Μ 21) του προγράμματοςαγροτικήςανάπτυξης ( Π.Α.Α.) 2014-2020.

Το νέο αυτό μέτρο θα φορά σε 145.000 κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που ήτανεγγεγραμμένοι στο μητρώοαγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων ( Μ.Α.Α.Ε) μέχρι την λήξη υποβολής φορολογικής δήλωσης για το έτος 2020 ( οικονομικό έτος 2019) και είχαν δηλώσει στο ΟΣΔΕ ( έτους 2019) καλλιέργεια ελαιοποιήσιμης ή και διπλής κατεύθυνσης ελιάς.

Η συνολική συγχρηματοδοτούμενη ενίσχυση ύψους 126,3 εκ. ευρώ θα καταβληθεί εφάπαξ ως ακολούθως:

Καλό, όμως, είναι να γνωρίζουν οι δικαιούχοι ότι εφόσον νέο μέτρο λάβει την σχετική έγκριση της Ε.Ε., η ένταξη των δικαιούχων προβλέπεται να πραγματοποιηθεί, το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Η κ. Μακρή γνωρίζει ότι η επαρκής προετοιμασία του ΥΠΠΑΤ και η σωστή και επιβεβλημένησυνεννόηση με τιςαρμόδιεςευρωπαϊκές υπηρεσίες εγγυώνται την αποδοχή του αιτήματος του κ. Βορίδη, μετά πλήρους βεβαιότητας.

error: Content is protected !!