Απάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Τεμπών στον αντιδήμαρχο Π. Γκατζόγια

maria kosti
milonas 728x90 1
728x110 1

Σε απάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Τεμπών στον αντιδήμαρχο Π. Γκατζόγια αναφέρεται:

Ο κ. Π. Γκατζόγιας, αντιδήμαρχος και μάλιστα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου Τεμπών, με ανακοίνωση του μας καλεί να αφήσουμε τα “αριστερά μανιφέστα” και να τοποθετηθούμε αν θέλουμε η όχι να λειτουργήσουν τμήματα για τα προσφυγόπουλα απ’ την Καρίτσα, στο Γυμνάσιο-Λύκειο Πυργετού.

Η θέση που εκφράζουμε είναι καθαρή και ξάστερη. Όλα τα παιδιά πρέπει να μπορούν να πηγαίνουν σχολείο, ανεξάρτητα από χρώμα, εθνικότητα και θρησκεία. Καθήκον μας είναι να το διασφαλίζουμε και με ιδιαίτερη ευαισθησία για παιδιά-θύματα του πολέμου, για παιδιά που έμειναν ορφανά και είδαν να σκοτώνονται οι γονείς τους.

Αυτό, κ. Γκατζόγια και κ.κ. Μανώλη και Κολλάτε, δεν είναι “αριστερό μανιφέστο”, είναι απλά ανθρωπισμός, που, δυστυχώς, δεν είναι αυτονόητο ότι όλοι τον διαθέτουν.

Το αν τα προσφυγόπουλα θα φοιτήσουν στον Πυργετό, δεν είναι δική μας επιλογή, αλλά δική σας, των κομμάτων σας και των κυβερνήσεών σας, που επιλέξατε να κλείνουν σχολεία και όλα τα παιδιά από Στόμιο, Ομόλιο, Καρίτσα να φοιτούν στον Πυργετό. Εμείς διαχρονικά αντιδρούμε στο κλείσιμο σχολείων, παλεύουμε να ανοίγουν σχολεία αντί να κλείνουν.

Η θέση μας είναι η φοίτηση των παιδιών στα σχολεία να γίνεται με γεωγραφικά κριτήρια , ανάλογα με τον τόπο διαμονής και όχι με φυλετικά και ρατσιστικά.

Αν θέλετε να διεκδικήσουμε το άνοιγμα σχολείων στο Στόμιο και την Καρίτσα, ευχαρίστως να πάμε από κοινού.

Αν ζητάτε όμως, όπως και το κάνετε στην πράξη, τον αποκλεισμό των προσφυγόπουλων και μόνο, θα στεκόμαστε απέναντί σας και με περηφάνεια.

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!