ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Για ισχυρούς ανέμους προειδοποιεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου

kakokairia limani volos 1024x575 1 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ισχυρούς ανέμους που στο ανατολικό Πήλιο μπορεί να φτάσουν και τα 8 μποφόρ κάνει λόγο η ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου για αύριο Σάββατο. Επίσης, στο ίδιο δελτίο Τύπου το Κεντρικό Λιμεναρχείο προειδοποιεί για σποραδικές καταιγίδες στη Βόρεια Θεσσαλία.

KEN

Αναλυτικά:

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το με το Αρ. Πρωτ.: 4607/25-09-2020 έγγραφο του ΥΠΤΠ/ΓΓΠΠ/ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡ/ΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ/ΕΣΚΕ/ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, με θέμα «Πρόγνωση Καιρικών Φαινομένων», στη Θεσσαλία αύριο Σάββατο (26-09-2020) θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι ισχυρά στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία έως το μεσημέρι. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και το βράδυ θα εξασθενίσουν.

2. Κατόπιν τούτου συστήνεται στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν κατά το χρόνο ισχύος του έκτακτου δελτίου.

3. Οι λουόμενοι συστήνεται όπως επιδεικνύουν την απαραίτητη προσοχή και να συμμορφώνονται με τους κανόνες ασφαλούς κολύμβησης.

4. Ναυταθλητικοί και Αλιευτικοί σύλλογοι, παρακαλούνται για την ενημέρωση των μελών τους, και να αποφύγουν την δραστηριοποίηση κατά τον χρόνο ισχύος του έκτακτου δελτίου.

5. Ενώσεις ρυμουλκών πλοίων και εθελοντικές οργανώσεις που κοινοποιείται το παρόν, ενημερώνονται για την ετοιμότητά τους προς παροχή συνδρομής σε περίπτωση περιστατικού στη θάλασσα.

6. Ναυτικοί πράκτορες που κοινοποιείται το παρόν παρακαλούνται για την ενημέρωση των Πλοιάρχων των πλοίων που πρακτορεύουν.

7. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου (τηλ: 2421353800 & 108).

error: Content is protected !!