ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νικολακάκης: Τι πλακάκια να βάλω σε μικρό μπάνιο;

images 3
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Τι χρειάζεται να προσέξουμε όταν επιλέγουμε πλακάκια για ένα μικρό μπάνιο; Τα κυριότερα στοιχεία στα οποία χρειάζεται να δώσουμε βάση, είναι το χρώμα, το σχήμα και οι διαστάσεις του πλακιδίου. Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα Ναι και τα Όχι σε κάθε επιλογή, ώστε να διαλέξεις ευκολότερα το κατάλληλο πλακάκι για το μπάνιο σου.

KEN

1. Να βάλω έντονα χρώματα;

Ίσως η βασικότερη ερώτηση που θα μας απασχολήσει στην επιλογή πλακιδίων. Οι ειδικοί της διακόσμησης προτείνουν ανοιχτά, απαλά χρώματα σε μικρούς χώρους και είναι ένα από τα βασικά μυστικά που θα μας βοηθήσουν στην επιλογή χρώματος σε κάθε μικρό χώρο.

Το απόλυτα λευκό πλακάκι είναι μεν μία ασφαλής λύση, αλλά δίνει ένα αρκετά αποστειρωμένο ύφος στο χώρο. Προτίμησε λευκό και αποχρώσεις από γήινα χρώματα και δε θα χάσεις! Οι αποχρώσεις αυτές είναι πιο γλυκές και ταιριάζουν πάντα με τα είδη υγιεινής του μπάνιου μας.

Εφόσον το επιτρέπει η διαμόρφωση του χώρου, μπορούμε να επιλέξουμε έναν τοίχο και να παίξουμε με λίγο πιο έντονες αποχρώσεις εκεί. Για παράδειγμα αν επιλέξουμε το μπεζ σαν κύριο χρώμα για τους τοίχους, μπορούμε να το συνδυάσουμε με μερικά καφέ πλακάκια σε ένα σημείο για να σπάσουμε τη μονοτονία. Επιπλέον και η επιλογή της μπορντούρας σε μία διαφορετική πάνω από τα πλακάκια των τοίχων, θα δώσει μία ενδιαφέρουσα προοπτική στο χώρο και θα κάνει τη διαφορά.

2. Τι μέγεθος πλακάκια να διαλέξω για ένα μικρό μπάνιο; 

Τα πάντα παίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία άνεσης και χώρου, όταν έρχεται η ώρα να ανακαινίσουμε ένα μικρό μπάνιο. Μία από τις βασικότερες ερωτήσεις που μας απασχολούν στην αντικατάσταση πλακιδίων είναι: Μικρά ή μεγάλα πλακάκια; Η επιλογή μικρών πλακιδίων σε έντονο χρώμα ή με μοτίβα, θα μικρύνει σημαντικά το μπάνιο μας και θα δώσει μία ένταση στο χώρο που δε χρειάζεται.

Τα μεγάλα πλακάκια σε γήινους και ανοιχτόχρωμους τόνους “κερδίζουν” περισσότερο χώρο και δίνουν βάθος. Προτίμησε μεγάλα τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα πλακάκια για το μπάνιο σου και κυρίως για το δάπεδο του. Στους τοίχους του μπάνιου, μπορούμε να επιλέξουμε πλακάκια σε λίγο μικρότερες διαστάσεις αλλά σε παρόμοιες ανοιχτόχρωμες επιλογές.

Εφόσον επιθυμείς μικρό πλακάκι για το μπάνιο, ένα μυστικό είναι να επιλέξεις το ίδιο μοτίβο για πάτωμα και τοίχους. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα ενιαίο αποτέλεσμα που είναι ξεκούραστο στο μάτι. Επίσης προσφέρει μία προοπτική στο μικρό μπάνιο και δεν το βαραίνει. Προσοχή όμως στα χρώματα που θα επιλέξεις. Και σε αυτή την περίπτωση, δίνουμε προτεραιότητα στα παστέλ και ανοιχτόχρωμα χρώματα για τα πλακάκια.

3. Τι σχήμα πλακιδίων να προτιμήσω; 

Το σχήμα που θα επιλέξουμε στα πλακάκια μπορεί να δώσει μία πολύ ενδιαφέρουσα νότα στο μικρό μας μπάνιο. Μία πρωτότυπη πρόταση είναι να επιλέξουμε παραλληλόγραμμα πλακάκια για τους τοίχους και να αντιστρέψουμε τη συνηθισμένη τους φορά προς την αντίθετη.

Τα κάθετα πλακάκια οδηγούν το βλέμμα σταδιακά προς το ταβάνι, κάνοντας το δωμάτιο να μοιάζει ψηλότερο. Αμέσως προστίθεται ύψος στο χώρο που δίνει την αίσθηση της ευρυχωρίας σε ένα μικρό μπάνιο.

Επίσης, μπορούμε εκτός από το χρώμα να παίξουμε και με διαφορετικές υφές στα πλακάκια. Πλέον κυκλοφορούν στο εμπόριο πλακάκια με πολύ ιδιαίτερα ανάγλυφα σχήματα που δίνουν μία industrial προσέγγιση στον τοίχο του μπάνιου σου.  Όπως και με το έντονο χρώμα, έτσι και τα πρωτότυπα σχήματα είναι καλύτερο να τοποθετηθούν σε ένα σημείο του μπάνιου. Σε διαφορετική περίπτωση, μπορεί να στενέψουν σημαντικά το χώρο.

Για πλακάκι στον Νικολακάκη:
Κατάστημα Βόλου: Λ. Αθηνών 62, 1η Διασταύρωση Αλυκών Βόλου
Τηλ: 2421 088393, Fax: 2421 087649
Κεντρικό κατάστημα – Αποθήκες: Λ. Καραμανλή 127, Αχαρναί
Τηλ: 210 2465095, 210 2469856, Fax: 210 2461135
Κατάστημα Ν. Φιλαδέλφεια: Εθνική Οδός Αθηνών Λαμίας-Θεσσαλονίκης 95
Τηλ: 210 2531716
Κατάστημα Λαυρίου: Κωνσταντίνου Πλειώνη 29
Τηλ: 2292027192, Fax: 2292027193
E-SHOP: www.e-plakakia.com / www.ath-nikolakakis.gr
Email: [email protected]
FB: Nikolakakis plakakia

error: Content is protected !!