Βαλεντίνα Κόρδη: Υπερεκτίμηση δυσκολιών – Αυτός ο γίγαντας που υψώνεται μπροστά στα όνειρά σου

64402226 10219704353468702 5863294640156835840 n
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Γράφει η Mindset & High Performance Coach for Entrepreneurs Βαλεντίνα Κόρδη

KENT728X100 1

Πόσα όνειρα και πόσοι στόχοι έχουν σταματήσει στο στάδιο της σκέψης; Κάποια από αυτά γιατί τελικά δεν σου φάνηκαν και πολύ καλή ιδέα και κάποια άλλα, επειδή μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα παραδέχτηκες στον εαυτό σου ότι δεν ήταν κάτι που πραγματικά ήθελες, οπότε γιατί να μπεις στη διαδικασία να το ξεκινήσεις; Υπάρχουν όμως και εκείνα. Τα όνειρα που δεν τόλμησες καν να ξεκινήσεις, όσο και αν τα λαχταράς, επειδή μαζί με αυτά ξεπρόβαλε σχεδόν ταυτόχρονα στην σκέψη σου, η εικόνα του πραγματιστή εαυτού σου ή κάποιου κοντινού σου προσώπου, που θέλει να πιστεύει ότι είναι ρεαλιστής και όχι ονειροπόλος, να σου λέει ότι αυτό που έβαλες κατά νου είναι κάτι μεγάλο, ακατόρθωτο, ασήκωτο για τις δυνάμεις σου και να σου αραδιάζει όλα τα πιθανά εμπόδια που θα βρεις στον δρόμο σου, αν θελήσεις να το πραγματοποιήσεις. Άστο καλύτερα, δεν μπορείς να τα καταφέρεις. 

Μία έρευνα που έγινε από το πανεπιστήμιο Cornell στην Αμερική, έδειξε πως το 85% από τα αρνητικά που σκεφτόμαστε ότι μπορεί να μας συμβούν, δεν συμβαίνουν ποτέ! Για το 15% που όντως τελικά συμβαίνουν, καταφέρνουμε και τα διαχειριζόμαστε πολύ καλύτερα από ό,τι πιστεύαμε. Το ίδιο λοιπόν συμβαίνει και με την εκτίμηση για τον βαθμό δυσκολίας του στόχου που έχουμε στο μυαλό μας πως θέλουμε να κατακτήσουμε. 

Πριν λοιπόν αποφασίσεις να εγκαταλείψεις και να υποκύψεις στην απαισιοδοξία των «λογικών» εσωτερικών φωνών σου, σκέψου τα παρακάτω: 

  • Καταρχάς, την έρευνα που αναφέρω παραπάνω. Τα περισσότερα από τα εμπόδια που αράδιασες ως επιχειρήματα είναι σχεδόν αδύνατον να εμφανιστούν. Είναι ο φόβος σου κυρίως που μιλάει και προσπαθεί να σε σταματήσει να προχωρήσεις. Οπότε, σκέψου ρεαλιστικά και ξεκαθάρισε ποια όντως είναι αυτά που μπορεί να συναντήσεις και πιθανούς τρόπους με τους οποίους θα μπορέσεις να τα ξεπεράσεις. 
  • Το πρόβλημα τις περισσότερες φορές είναι ο τρόπος που βλέπουμε την επίτευξη ενός στόχου. Αν εστιάζεις στο τελικό αποτέλεσμα, στο να φτάσεις στην κορυφή του βουνού, ήδη από την αφετηρία, τότε ο δρόμος σου φαίνεται μακρύς και κουραστικός, σχεδόν ακατόρθωτος. Δες το λοιπόν διαφορετικά. Σπάσε το τελικό αποτέλεσμα σε μικρότερους προορισμούς-σταθμούς που θα σου φαίνονται πιο εφικτοί να πετύχεις. Και όταν θα έχεις κατακτήσει τον ένα, στην συνέχεια θα κοιτάς τον επόμενο, ώσπου τελικά να φτάσεις και στο τελευταίο βήμα που θα σε οδηγήσει στην κορυφή. 
  • Το θέλεις πραγματικά; Επειδή αν όντως το θέλεις, τότε να είσαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις. Σίγουρα με δουλειά, αφοσίωση, στερήσεις και κόπους (για να είμαι ειλικρινής μαζί σου), αλλά η θέληση σου είναι η δύναμη και θα σε πάει όπου θέλεις! 

Η κάθε αρχή σίγουρα είναι δύσκολη, αλλά όχι τόσο όσο θέλεις να πιστεύεις. Μην το σκέφτεσαι πάρα πολύ και μην το πολυαναλύεις. Κάνε το πρώτο βήμα και θα δεις πόσο περισσότερα μπορείς να κάνεις. Θα δεις πόσο μικρός είναι ο γίγαντας που είχες χτίσει στο μυαλό σου, μπροστά στην επιθυμία σου να τα καταφέρεις. Πίστεψε στον εαυτό σου και τα όνειρα σου λίγο παραπάνω! 

error: Content is protected !!