Ήσυχες νύχτες versus λαρισινές νύχτες: Αν τα μπαράκια είχαν στόμα αυτά θα εξομολογούνταν…

84467131 2693462740768193 2452311847957692416 n sherlock
milonas 728x90 1
728x110 2

Νύχτα και Λάρισα, δύο λέξεις που συμβαδίζουν εδώ και πολλές δεκαετίες, χωρίς να διακόψουν την παράλληλη πορεία τους υφέσεις και μνημόνια. Αλλά πλέον η νύχτα στη πόλη είναι ήσυχη. Και δεν έχει καινούργιες ιστορίες να διηγηθεί.

Έχει όμως ιστορίες από το πολύ πρόσφατο παρελθόν, οι οποίες τώρα μπορούν να ειπωθούν.

Σαν αυτές που η ομάδα του Sherlock Easy Bar θυμάται καθώς πλέον οι καταστάσεις ελέω κορωνοϊού αλλάξανε και τα μεσάνυχτα μπαίνει “λουκέτο” στη νυχτερινή ζωή της Λάρισας. To Sherlock στον πεζόδρομο της Παπακυριαζή μπορεί να λέγεται Easy Bar και να είναι στέκι για καφέ και κρασί τα πρωινά και μεσημέρια πολλών Λαρισαίων, αλλά τα βράδια μετατρέπεται ή καλύτερα μετατρεπόταν σε clubακι και εκεί έχουν συμβεί κατά καιρούς απίθανες ιστορίες.

Ιστορίες που για να επαναληφθούν μπορεί και να χρειαστεί αρκετός καιρός, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν σήμερα με το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τις “Ήσυχες Νύχτες” του Χαρδαλιά και την ανησυχία που επικρατεί.

Γιατί η “νύχτα” για να αποδώσει και να δημιουργήσει ιστορίες χρειάζεται χρόνο.

Χρειάζεται χρόνος που σταματάει να τρέχει για να υπάρξει ξανά παρέα, όπως εκείνη των τριών που ένα αδιάφορο βράδυ κάθισαν στο μπαρ την ώρα που ο μπάρμαν άλλαζε το άδειο βαρέλι της μπύρας με ένα νέο 30λιτρο. Και η ιδέα έπεσε στο τραπέζι. Έτσι ξαφνικά, γιατί ήταν μια αδιάφορη βραδιά και χρόνος άλλωστε υπήρχε… Ζήτησαν λοιπόν από τον μπάρμαν το νέο βαρέλι μπύρας για αποκλειστική τους χρήση. Δεν θα έφευγαν από το μαγαζί μέχρι να πιούν όλο το βαρέλι σε σφηνάκια «υποβρύχια» και… τα κατάφεραν!

Άλλοτε, μια παρέα το μεσημέρι μιας καθημερινής πήγε στο Sherlock για φαγητό και κρασί και συνέχισε. Συνέχισε μέχρι το βράδυ αλλά δεν ήταν αρκετό. Παρέμεινε ολόκληρο το βράδυ μέχρι την ώρα που ήρθε η πρωινή βάρδια. Αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετό.  Ήπιαν το πρωινό καφέ τους και τότε μόνο αποχώρησαν αφού διέθεσαν σχεδόν είκοσι τέσσερις ώρες πίνοντας. Εκείνη την ημέρα το μαγαζί δεν έκλεισε καθόλου και λειτούργησε συνεχόμενα δύο 24ώρα…

Πολύ αργά ήταν και τότε που κάποιος κύριος αποφάσισε να πληρώσει για να φύγει δίνοντας πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ και όταν το ταμείο δεν το δέχτηκε… εκείνος επέμενε παρόλο που το πλαστό χαρτονόμισμα είχε ευδιάκριτα μεγαλύτερο μέγεθος από το κανονικό. Ήταν αργά και τα μεγέθη ήταν σχετικά.

Υπάρχουν και άλλες πολλές ιστορίες, οι οποίες δεν λέγονται σέξι ιστορίες, underground ιστορίες που ανήκουν στην ομερτά της Λαρισινής νύχτας, τότε που η νύχτα ήταν μεγάλη και χρόνος υπήρχε.

E.M.

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!