Τριαντόπουλος: Ο γύρος της Θεσσαλίας σε τρεις μέρες με εικόνες…

karditsa triantopoulos 1 1
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Δεν έχει σταματήσει να επισκέπτεται πληγείσες από την πρωτοφανή κακοκαιρία που έπληξε μεγάλα τμήματα της Θεσσαλίας, ο Χρήστος Τριαντόπουλος καθώς του έχει ανατεθεί από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο συντονισμός της υλοποίησης των οικονομικών μέτρων για τη στήριξη των κατοίκων, αυτών των περιοχών. Ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής έχει οργώσειτη Θεσσαλία και με τους συνεργετάτες του καταγράφουν ένα – ένα τα προβλήματα που δημιούργησε ο «Ιανός», έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να δοθούν λύσεις και μέτρα ανακούφισης με πρότερο στόχο την επιστροφή των περιοχών στην κανονικότητα.

KENT728X100 1

Το Thenewspaper.gr κατέγραψε τη διαδρομή του Χρήστου Τριαντόπουλου, μόνο τις τρεις τελευταίες μέρες και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η σημερινή.

Αναλυτικά:

Καρδίτσα 25 Σεπτεμβρίου

Σήμερα (25/09) επισκεφθήκαμε την Καρδίτσα, στο πλαίσιο του συντονισμού των μέτρων στήριξης και οικονομικής ενίσχυσης των πληττόμμενων περιοχών. Αρχικά, είχαμε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Καρδίτσας με τα προεδρεία των Επιμελητηρίων της Θεσσαλίας με την παρουσίαση και συμμετοχή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, και σε συνέχεια της ανάπτυξης των θέσεων από τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων, ανέλυσα τα μέτρα της κυβέρνησης και τις διορθωτικές κινήσεις που κάναμε στο πλαίσιο της επιχορήγησης πληττόμμενων επιχειρήσεων από θεομηνία, ώστε να βελτιωθούν και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Παράλληλα, τέθηκαν και μια σειρά από ζητήματα προς αξιολόγηση, επί των οποίων θα συνεργαστούμε την επόμενη περίοδο.

Στη συνέχεια περπατήσαμε στους δρόμους της Καρδίτσας και συνομιλήσαμε με επιχειρηματίες και εμπόρους της περιοχής. Κατά την επίσκεψη στην πόλη, είχαμε συνάντηση εργασίας με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας όπου συζητήσαμε για τα προβλήματα των εργαζομένων, αναζητώντας λύσεις, αλλά και συζητώντας για τα μέτρα της κυβέρνησης που έρχονται να ενισχύσουν τις θέσεις εργασίας στην περιοχή. Τέλος, συνάντηση εργασίας είχαμε στην έδρα της περιφερειακής ενότητας αναφορικά με την προώθηση της διαδικασίας επιχορήγησης των επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της οποίας αναπτύσσουμε στενή συνεργασία. Και συνεχίζουμε.

Παλαμάς, 26 Σεπτεμβρίου

Σήμερα (26/09), στο πλαίσιο του συντονισμού της προώθησης και υλοποίησης των οικονομικών μέτρων για τις περιοχές που επλήγησαν από τη θεομηνία, επισκεφθήκαμε τον Παλαμά. Εκεί συνομιλήσαμε με κατοίκους και είχαμε συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο και εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της περιοχής. Κατά τη σύσκεψη αναλύθηκαν τα προβλήματα της περιοχής και αναπτύχθηκαν τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων. Και σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζουμε σε στενή συνεργασία.

Αλμυρός και Νέα Αγχίαλος, 26 Σεπτεμβρίου

Σήμερα, στο πλαίσιο του συντονισμού της υλοποίησης των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης για τις πληγείσες από τη θεομηνία περιοχές, είχαμε συσκέψεις εργασίας τόσο στη Ν. Αγχίαλο όσο και στον Αλμυρό με τις δημοτικές αρχές και τοπικούς παράγοντες για τις διαδικασίες και την προώθηση των μέτρων στήριξης, ώστε η ενίσχυση και η αποκατάσταση να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς προς όλους. Και συνεχίζουμε…

Φάρσαλα, 26 Σεπτεμβρίου

Σήμερα, στο πλαίσιο του συντονισμού της υλοποίησης των οικονομικών μέτρων για τις πληγές της θεομηνίας, βρεθήκαμε στα Φάρσαλα, όπου είχαμε συσκέψεις εργασίας με τη δημοτική αρχή και τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της περιοχής. Κατά τις συσκέψεις αναλύσαμε τα σημαντικά προβλήματα που έχουν προκύψει, και συζητήσαμε σε λεπτομέρεια τα μέτρα που προωθούμε και τις βελτιωτικές κινήσεις που έχουν γίνει για την επιχείρηση των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί. Και συνεχίζουμε…

Αργιθέα, 27 Σεπτεμβρίου

Σήμερα, στο πλαίσιο του συντονισμού της προώθησης των οικονομικών μέτρων ενίσχυσης και αποζημίωσης των πληγέντων από τη θεομηνία, επισκέφθηκα το Δήμο Αργιθέας, όπου είχαμε σύσκεψη εργασίας με τη δημοτική αρχή και τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της περιοχής. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να αναλύσουμε τα προβλήματα που προέκυψαν από τη θεομηνία και να αναπτυχθούν τα χαρακτηριστικά των μέτρων και οι σχετικές διαδικασίες ώστε το αποτέλεσμα να φτάσει το συντομότερο δυνατόν στους δικαιούχους της στήριξης και των αποζημιώσεων. Παράλληλα, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με κατοίκους της περιοχής και να δούμε από κοντά τις ζημιές. Και συνεχίζουμε, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με όλους, να αποκατασταθεί η κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν, για όλους.

Μουζάκι, 27 Σεπτεμβρίου

Σήμερα, στο πλαίσιο του συντονισμού αναφορικά με την προώθηση των οικονομικών μέτρων για τη στήριξη των πληγέντων, επισκεφθήκαμε του Μουζάκι, όπου είχαμε σύσκεψη εργασίας με τη δημοτική αρχή και εκπροσώπους του εμπορικού και παραγωγικού κόσμο. Με τους εκπροσώπους των φορέων συζητήσαμε μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν και ανησυχούν τους κλάδους τους, ενώ αναλύθηκαν τα μέτρα της κυβέρνησης και οι διορθωτικές παρεμβάσεις του Υπουργείου Οικονομικών για την επιτάχυνση των διαδικασιών. Μένουμε σε επαφή και στενή συνεργασία, και συνεχίζουμε.

Ανάβρα, 27 Σεπτεμβρίου

Σήμερα, επισκεφθήκαμε την Ανάβρα, όπου με τη δημοτική αρχή, καθώς και τοπικά αυτοδιοικητικά στελέχη συζητήσαμε για τις ζημιές στις υποδομές της περιοχής και ειδικότερα στις Πηγές και στο Περιβαλλοντικό Πάρκο της κοινότητας, τα οποία έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές με αποτέλεσμα να έχουν πληγεί σημεία αναφοράς της κοινότητας της Ανάβρας. Σε στενή συνεργασία με όλους συνεχίζουμε.

error: Content is protected !!