ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λάρισα: Γονείς μαθητών ζητούν από τον δήμο να δώσει λύση στο θέμα με το οικόπεδο απέναντι από το 27ο Δημοτικό

thranio

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 27ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας ετοιμάζει διαμαρτυρία μεθαύριο στο δημαρχείο. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Σάββατο 26/9/2020 πραγματοποιήθηκε έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, ενόψει της εισήγησης της επικείμενης τροποποίησης του σχεδίου  πόλης της Λάρισας σχετικά με ακίνητο  της συνοικίας μας και συγκεκριμένα σχετικά με το οικόπεδο που βρίσκεται απέναντι από το 25ο Νηπιαγωγείο, το 27ο Δημοτικό, το 10ο Γυμνάσιο και το 10ο Λύκειο Λάρισας. Το οικόπεδο αυτό είναι χαρακτηρισμένο στο σχέδιο πόλης ως προοριζόμενο για πλατεία, παιδική χαρά και πολιτιστικό κέντρο εδώ και 30 χρόνια τουλάχιστον.

Θυμίζουμε ότι τον Μάρτιο του 2019 το θέμα του αποχαρακτηρισμού μεγάλου μέρους του εν λόγω οικοπέδου (θα έμενε υπόλοιπο για πλατεία μόνο 5 στρέμματα αυτού) συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων, όπου εκφράσαμε την αντίθεσή μας με κείμενο τουλάχιστον 2000 υπογραφών κατοίκων της συνοικίας μας. Τονίσαμε την ανάγκη η συνοικία μας να αποκτήσει πλατεία (που εκτός των άλλων θα καταστεί ασφαλής χώρος για τα παιδιά), πολιτιστικό κέντρο και παιδική χαρά. Σημειωτέο ότι το μισθωμένο κτίριο που στεγάζει σήμερα τη λέσχη πολιτισμού είναι άκρως ακατάλληλο για το σκοπό αυτό. Επιπλέον, ζητήσαμε να εξασφαλιστεί και χώρος για ανέγερση νέου σύγχρονου κτιρίου για το 25ο Νηπιαγωγείο, το οποίο συστεγάζεται με το 27ο Δημοτικό.

Δυστυχώς, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λαρισαίων την Τετάρτη 30/9/2020 πρόκειται να εισηγηθεί την αποδέσμευση του χώρου, αυτή τη φορά αφήνοντας ακόμη μικρότερο εμβαδόν από τα 5 στρέμματα μόνο για την κατασκευή της πλατείας και όχι πλέον για παιδική χαρά, πολιτιστικό κέντρο και κατασκευή κτιρίου για τη στέγαση του νηπιαγωγείου.

Κάνουμε εκ νέου έκκληση στις Τοπικές Αρχές να ιεραρχήσουν υψηλά το αίτημά μας και να πραγματοποιήσουν το καθήκον τους για εύρεση οριστικής λύσης, ώστε οι χώροι αυτοί να μην αποδεσμευτούν και να αξιοποιηθούν (έστω και μετά από 30 χρόνια) όπως είχε αρχικά αποφασιστεί, προς χρήση των κατοίκων και κυρίως τωνπαιδιών της συνοικίας μας.

Καλούμε, λοιπόν τους γονεί ςνα παραστούν (τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας )την Τετάρτη 30/9/2020 στις 12:30 στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λαρισαίων, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας (Δημαρχείο, 3ος όροφος), για να ακουστεί η θέση μας και να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στον αποχαρακτηρισμό του εν λόγω οικοπέδου.

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 4
error: Content is protected !!